F1: és akkor a Mercedes elindult...


Mivel Monaco esetében abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy a szabadedzéseket csütörtökön bonyolítják, hogy este még bulizhassanak, holnap meg parádézhassanak egy jót a pilóták, a gyakorlás eredményei alapján némiképp magabiztosabban jósolhatunk, mint a többi F1-hétvégéhez érkezve, annál is inkább, mivel a rajtpozíció ezen az aszfaltcsíkon még fontosabb, mint a legutóbbi versenyhelyszínen, Barcelonában.

A Spanyol Nagydíjat Fernando Alonso olyan hátulról, nyerte, ami még soha, senkinek nem jött össze (5. rajthelyről indulhatott), ezzel is jelezve, hogy idén – többek között a jól fellazított Pirelli keverékeknek köszönhetően – a futamokon bármi megtörténhet, de Monte Carlóban azért annak a pilótának, aki az első rajthelyről indul, úgy, hogy mellőle a csapattársa startolhat, akivel ráadásul kifejezetten jó viszonyt ápol, elég jók az esélyei a győzelemre. Itt pedig könnyen létrejöhetnek ezek a feltételek, ugyanis a Mercedes egyelőre egy körön messze a mezőny leggyorsabb autója, tehát Rosbergék akár simán besöpörhetik az első sort, ahogyan azt Spanyolországban is tették, de ezúttal a versenyre is jók a kilátásaik.

Akkor ugyanis Lewis Hamiltont sikerült az első sorból indulva a pontszerző helyeken kívülre behozni, és Rosberg is elég messze ért célba a dobogósoktól, ezúttal viszont egy olyan pályán fognak körözni az autók, amely a Circuit de Catalunyával szöges ellentétben, alig vesz ki valamit a gumikból, nem valószínű tehát, hogy olyan rádióüzeneteket kell majd hallgatnunk, amelyben Ross Brawn üvöltve győzködi Hamiltont arról, hogy menjen lassabban, és ügyeljen a gumikra. Emellett az is fontos, hogy versenytempóban is egész jónak tűnik a Mercedes, és Monacóban a pole pozícióval párosítva már az átlagos versenytempó is esélyessé tesz egy pilótát a győzelemre, tehát akár azt is mondhatnánk, ha most nem nyer futamot a Mercedes, akkor idén már nem is fog.

Persze, azért figyelni kell a többiekre is, a Lotus például Räikkönen alatt még Rosbergéknél is gyorsabb volt a hosszú meneteken, viszont mivel ezen a helyszínen valószínűtlennek tűnik, hogy össze tudjanak spórolni egy kiállásnyi időt, a rajtnál kell az első helyre kerülni, vagy az első kerékcseréknél, különben az ember nagyon könnyen végigvonatozhatja az egész futamot, DRS ide, KERS oda. A Ferrarik is jónak tűntek az első két gyakorláson, a Red Bull viszont – rájuk némiképp jellemzően – most még szinte sehol nem volt az élcsapatokhoz képest, de szombatra valószínűleg ez is változni fog.

Mivel a pálya jellegének köszönhetően a gumival való bánásmód jelentősége nem lesz mérhető az évad eddigi futamaihoz, a folyamatosan gyorsuló, egy körön már jó ideje a mezőny leggyorsabb autójának számító Mercedes a futamgyőzelem első számú esélyese, a két pilóta közül pedig valószínűleg továbbra is az autót sokkal jobban ismerő Nico Rosberg lesz a gyorsabb – a csütörtöki edzéseken is jó három tizedet adott csapattársának –, így nálunk ő a favorit pole pozícióra és a futamgyőzelemre is.

Tipp: Nico Rosberg nyeri a monacói GP-t @ 3.75