Brit Nagydíj: Hét pilóta, akik megszorongathatják a Mercedest


Ebben az évben már kilenc futamon vagyunk túl és ezekből nyolcat Mercedes pilóta nyert. Azt az egyet meg azért nyerte másvalaki, mert a Merci versenyzői kiejtették egymást az első körben.

Ezért aztán most nincsenek túl magas oddsok egyik Mercedes pilóta győzelmére sem. Lewis Hamilton (háromszor nyert idén) 1.90, míg a csapattársa, Nico Rosberg (öt győzelem) sikerére kínált szorzó 2.75

A két Mercedes pilóta abszolút favoritnak számít a Brit Nagydíj előtt, de azért akadnak olyanok, akik felléphetnek melléjük. Hovatovább, idén egyelőre a Mercedes kevésbé sikeres a dobogós helyek tekintetében, mint volt 12 hónappal ezelőtt. A tavalyi évben kilenc verseny után egyszer sem fordult elő, hogy az első három helyezettből kettő ne Mercedes pilóta legyen, idén viszont már hétszer is előfordult ennek ellenkezője.

Nézzük, ki léphet föl még a dobogóra vasárnap!

 

Sebastian Vettel

Canadian F1 Grand Prix : News Photo

Dobogós helyezések száma idén: 5

Odds: 1.72

Ha nem vesszük figyelembe azt, hogy Vettel a kilenc versenyből hármat nem tudott befejezni (kétszer az autója hibásodott meg, egyszer pedig koccant) akkor végül is csak egyszer nem végezett a dobogón. Ugyanakkor a Red Bullok barcelonai teljesítménye aggodalomra adhat okot a Ferrari számára Silverstone-ban.

 

Kimi Raikkönen

AUTO-PRIX-F1-AUT-PODIUM : News Photo

Dobogós helyezések száma idén: 4

Odds: 3.50

A Raikkönen dobogós helyezésére kínált odds több, mint kétszerese annál, mint amennyit csapattársánál találunk. Mindez annak ellenére alakult így, hogy csak eggyel kevesebb alkalommal léphetett föl a dobogóra, mint Vettel. Ugyanakkor az elmúlt évek során nem sokszor tudta megelőzni a német pilótát.

 

Max Verstappen

F1 Grand Prix of Austria : News Photo

Dobogós helyezések száma idén: 2

Odds: 2.75

Bravúros győzelme Spanyolországban valószínűleg nem volt jó hatással arra kezdeti nyugalomra, amivel felvértezve a Red Bull volánja mögé ült. De amit most vizsgálunk, az a dobogós helyezések száma, amiből neki kettő is van – mindezt öt futam alatt hozta össze, illik ezt komolyan venni.

 

Sergio Perez

European F1 Grand Prix : News Photo

Dobogós helyezések száma idén: 2

Odds: 6.00          

A Force India idei teljesítménye az egyik legnagyobb meglepetés. Viszont a soron következő versenyhelyszín nem fekszik nekik.

 

Daniel Ricciardo

F1 Grand Prix of Singapore : News Photo

Dobogós helyezések száma idén: 1

Odds: 3.00

Kínában és Spanyolországban csak a balszerencsének köszönhette, hogy lecsúszott a dobogóról. Ő az egyetlen versenyző a mezőnyben, aki rendre megelőzi csapattársát és ideje volna, hogy újra dobogóra állhasson.

 

Valtteri Bottas

Canadian F1 Grand Prix : News Photo

Dobogós helyezések száma idén: 1

Odds: 6.00

A Williams idén eddig nem teljesített jól azokon a futamokon, ahol ez elvárható lett volna tőlük. Meglepetés volna, ha idén is olyan jól szerepelnének a Brit Nagydíjon, mint tavaly. Azt sem árt figyelembe venni, hogy Bottast az előző évben elverte csapattársa, Felipe Massa Silverstone-ban.

 

Daniil Kvyat

AUTO-PRIX-CHN-F1-PODIUM : News Photo

Dobogós helyezések száma idén: 1

Odds: 61.00

Kvyat még a Red Bull volánja mögött csípte el a dobogós helyezést, most a Toro Rossóval jóval nehezebb dolga van.