Bahreini Nagydíj: Kimi Raikkönen lehet majd a leggyorsabb


Aki már fogadott valaha Formula-1 futamra, az már szembesült azzal, hogy simán csak a győztesre fogadni nem feltétlenül jár nagy nyereménnyel. 

A múlt héten például a favoritnak számító Lewis Hamilton futamgyőzelmére kétszeres odds volt. Akik magasabb szorzókra vágynak, azoknak más opciókra érdemes fogadást kötni. Ilyen például a leggyorsabb kört futó versenyző személye. 

Azért nem jár külön elismerés egyik pilótának sem, ha a leggyorsabb kört produkálja egy futamon. Ám önmagában az, hogy egy versenyző gyorsabb volt mindenki másnál, többet számít mint bármilyen díj.

Elsőre azt gondolhatnánk, hogy gyakran az futja a leggyorsabb kört, aki végül meg is nyeri a versenyt. Elvégre a futamgyőztesek azok, akik a legrövidebb idő alatt teljesítik a teljes távot. Ezzel szemben sokkal ritkábban fordul elő, hogy ugyanaz pilóta nyeri a versenyt, mint aki a leggyorsabb kört futotta. A múlt vasárnapi Kínai Nagydíjat ugyan Hamilton nyerte és övé volt a leggyorsabb kör is, de az ezt megelőző 13 futamon ez nem így volt. 

Ez egy kicsit olyan, mint a rulett. Nem ritka az olyan eset, hogy valaki borzasztóan versenyzik, aztán egyszer csak a futam utolsó köriben megtalálja a gázpedált és övé lesz a leggyorsabb kör. 

Ezek után nézzük meg, hogy mely oddsokkal érdemes komolyabban foglalkozni a Bahreini Nagydíj kapcsán!

 

Kimi Raikkönen – 7.50

Csak egyetlen pilóta szerzett több pole pozíciót Kimi Raikönnennél: a hétszeres világbajnok Michael Schumacher. Ha még ez nem lenne elég, a finn versenyző 44-szer volt a leggyorsabb egy adott versenyen és ebben a tekintetben abszolút maga mögé utasítja Hamiltont (32) és Vettelt (28). 

Már ebben az évben is ő volt egyszer a leggyorsabb, mégpedig az Ausztrál Nagydíjon. A Ferrari sokat fejlődött az elmúlt egy évben és ezen a hétvégén is nagyot mehet.

Felipe Massa – 41.00

A Mercedes még mindig abszolút favoritnak számít bárhol, amíg a motorja le nem áll ezért aztán mindkét pilótájuk esetében alacsony oddsot találunk, ha a leggyorsabb kört nézzük. Ugyanakkor a Williams autóiban is Merci motor dolgozik és Felipe Massa már kétszer is nyerni tudott Bahreinban, szóval elég jól ismeri a terepet.

Bármelyik másik pilóta – 101.0

A Haas versenyzőinek autójában Ferrari motor van, úgyhogy érdemes lehet Romain Grosjeant és Kevin Magnussent is figyelnünk. A Force India Mercedes motorokat használ, szóval Sergio Perez és Esteban Ocon is esélyes lehet, ha a leggyorsabb körről van szó. De feledkezzünk meg akkor meg már a Williams másik pilótájáról, Lance Strollról sem. Egyébként ezzel az egyetlen fogadással mind az öt említett versenyzőre tétet tehetünk, plusz még másik hét pilótára is.

Még több odds

A Ferrari parádés szezonkezdete azt sugallja, hogy komolyan számolni kell velük ebben a szezonban, illetve hát ezen a futamon is. Vettelnek és Raikönnennek jó esélyei vannak, még az sem kizárt, hogy az első két helyen végeznek 15.00.