Bahreinben triplázhat a Mercedes


Szinte alig ért véget a Maláj Nagydíj, rögtön következik a következő megméregettetés Bahreinben. Sok minden nem változott az idénynyitó futamhoz képest, de néhány értékes tapasztalattal már most is gazdagodhattunk, melyeket érdemes fogadásainknál figyelembe venni, ráadásul a csapatok visszatérnek a téli tesztek helyszínére:

1. Daniel Ricciardo rendkívül szerencsétlenül kezdte a szezont, ráadásul a 10 helyes rajtbüntetése Szahírban sem könnyíti meg a dolgát. A Vettel - Ricciardo párharc emiatt eldőlni látszik (Vettel vs. Ricciardo - Vettel @ 1.30)

2. A Red Bull folyamatosan közelít a Mercedeshez, az első európai futamokon már fej-fej mellett lehet a két konstruktőr. Lewis Hamilton győzelme valószínű (@ 1.85), bár még soha nem nyert itt. Nico Rosberg már háromszoros pénzt hoz (@ 3.00), de Vettel dobogója is sanszos (@ 1.75).

3. A két Williams elmaradt a várt előrelépéstől, bár ha feltekerik a teljesítményt és hajlandóak a fogyasztást a többiekéhez igazítani, akkor a 6. és 7. helynél többre hivatottak. Bottas gyorsabbnak tűnt csapattársánál, mindkét versenyen biztató teljesítményt nyújtott. Ez a futam fordulat lehet a csapat számára, hiszen végre száraz körülmények közt futhatnak az időmérőn is. Hogy melyik pilóta lesz a jobb a futamon, az jelenleg szinte fej vagy írás (Bottas @ 1.90 vs. Massa @1.80).

4. Fernando Alonso másodszor is negyedik helyen végzett, míg finn csapattársa folymatosan szenved, tőle mindenképp teljesítményjavulás várható. A Ferrari megbízható, de kissé lassú, Bahreinben viszont tradícionálisan jól muzsikálnak (Mindkét autó bejezi a futamot - Igen @ 1.45).

5. Két pilóta van még a mezőnyben, aki mindkét futamon a legjobb 10-ben végzett, Nico Hülkenberg egy hatodik hely után javított, ötödik helyen végzett. Danyiil Kvjatnak már két futam után sikerült felhívnia magára a figyelmet, a Toro Rosso pilótája nem nagy léptékkel, de gyűjti a pontokat. Szintén két versenyző van a pilóták közt, aki nem látta idén még a kockás zászlót, Bianchi és Maldonado pechszériája mellett Malajziában a két Sauber is idő előtt húzta le a rolót. Ha Bianchi ezúttal sem ér célba, azt @ 2.10 -es szorzóval lehet megjátszani.