Ausztrál GP: Vettel, Button és Hamilton is megjátszható


Egy F1-es szezon nyitóhétvégéjét a legnehezebb megközelíteni, a rendelkezésre álló információk egy része ugyanis elévült, egy része szimplán nem releváns, egy részéről nem tudjuk, hogy tudjuk, egy jó részét pedig nem hisszük el. Így gyakorlatilag sötétben tapogatózva kell hozzányúlnunk a szezon első GP-jéhez, de mivel kicsit a fogadóirodák is ebben a helyzetben vannak, akár ki is használhatjuk a számunkra kedvező oddszokat.

Mivel a Red Bull szokás szerint nem villantott a tesztek során, és a szezonkezdetekre az jellemző, hogy a vetélytársak kicsit mindig feljönnek rájuk, Sebastian Vettel nem annyira erős favorit, mint az előző évad vége felé, de így is a legnagyobb esélyesnek számít – miközben csapattársának, Mark Webbernek nem igazán fekszik a hazai pálya –, így a háromszoros pénz minimum elgondolkodtató.

Jenson Buttont és a McLarent kicsit leírja mindenki, de nem véletlen, hogy a legutóbbi két Ausztrál Nagydíjat ő nyerte. A szezon leginkább alkalmazkodóképes pilótájáról van szó az ő személyében – nem véletlen, hogy rendre nyeri a kaotikus futamokat, az esős versenyeket –, és az új szezon, az idénynyitó, az új autó éppen egy olyan helyzet, amihez alkalmazkodni kell tudni, így érdemes mérlegelni azt a hatszoros szorzót, amivel az ő győzelme kecsegtet, már csak azért is, mert Lewis Hamilton távozásával egyfajta nyomás is lekerült 2009 világbajnokáról.

És ha már szóba került Lewis Hamilton: a Mercedes villogott a teszteken, de ezt senki nem hitte el nekik, hiszen az előző években is ezt csinálták, aztán nem lett belőle semmi komoly, azt leszámítva, hogy a tavalyi évad első felében egészen jól mentek, és Nico Rosbergnek összejött élete első nagydíjgyőzelme is. A hosszútávú beharangozónkban is ajánlottuk Hamiltont és a Mercedest, ugyanis az első versenyeken, amíg zavarosak az erőviszonyok, és a csapatok némiképp bizonytalanok a fejlesztési irányokban, behúzhatnak egy-két győzelmet az ezüstnyilak, így a nyolcszoros nyeremény Lewis futamgyőzelmére igazán csábító ajánlatnak tűnik.

Tipp 1: Vettel futamgyőzelme @ 3.00

Tipp 2: Button futamgyőzelme @ 6.00

Tipp 3: Hamilton futamgyőzelme @ 8.00