Abu-Dzabi Nagydíj: Rosberg zsinórban harmadszor?


Nyolc hónappal ezelőtt elrajtolt a mezőny Melbourneben, Lewis Hamilton pedig végig magabiztosan autózva védte meg világbajnoki címét. A brit pilóta elképesztően versenyzett ebben a szezonban: tizenkét futam után tizenegy alkalommal rajtolhatott az élről és csak egyszer csúszott le a második helyig.

Rosberg látszólag ezzel nem nagyon tudott mit kezdeni, de aztán rendre elhappolta a pole pozíciós helyeket. Volt olyan, hogy zsinórban öt alkalommal is. Aztán Szingapúrban maga Hamilton javasolt változtatásokat a Mercedesen és ez nagyon jól jött Rosbergnek, noha erről ő szokása szerint nem igazán nyilatkozott.

AUTO-PRIX-F1-BRA-RACE-PODIUM : News Photo

Hamilton Japánban és az Egyesült Államokban bizonyította, nem feltétlenül kell az első helyről rajtolnia ahhoz, hogy behúzzon egy futamot. Ugyanakkor a legutóbbi két versenyen Rosberg nyerni tudott és Abu-Dzabiban összejöhet zsinórban a harmadik győzelme.

A közelmúlt eseményeinek köszönhetően Rosberg győzelmére már jóval kisebb odds van 2.20, viszont még mindig csapattársa számít favoritnak 1.80. Nehéz arra okot találni, hogy miért ne valamelyik Mercedes pilóta sikerére fogadjunk, bár azt is vegyük figyelembe, hogy újabban a Mercik megbízhatósága hagy némi kívánnivalót. Jó kis odds van arra az eshetőségre, hogy egyikük sem végez az első tízben vagy kiesik 7.00.

 

Ki állhat a dobogóra?

A Williams pilótái akár még az első háromban is végezhetnek, ugyanis az FW37-es járgányuknak eléggé fekszik a Yas Marina pálya a maga hosszú egyenes szakaszaival és lassú kanyarjaival. Felipe Massa tavaly nagy csatát követően lett második és most is jó esélye van arra, hogy a top háromban végezzen 6.50. Viszont akkor már ne feledkezzünk meg arról sem, hogy csapattársa, Valtteri Bottas is a dobogón álhatott az előző évben 4.50.

A Force India is egy érdekes választás lehet. A csapat simán kockáztathat, hiszen az ötödik helynél már sem lejjebb, sem pedig feljebb nem juthat. Egy kockázatos taktikának köszönhetően Perez harmadik lett Oroszországban és ez akár most is bejöhet neki 20.00 és csapattársának egyaránt 18.00.

 

További zsíros oddsok

F1 Grand Prix of Brazil : News Photo

Remek opciókat találunk arra nézve, hogy ki végezhet az első hatban. Ezek közül kiemelkedik a Max Verstappenre vonatkozó, aki nem mellesleg már kétszer is elcsípte negyedik helyet ebben a szezonban 6.00. Mellette egyből ott van csapattársa, Carlos Sainz is 8.00

Romain Grosjean karrierje során eddig csak egy csapat színeiben versenyzett és vasárnap utolsó versenyére készülhet a Lotus színeiben. A Mercedes motorral fölszerelt autója könnyen a legjobb hat közé repítheti. Emlékezzünk csak, hogy Montrealban milyen jól ment neki és most hasonló pályán versenyezhet 7.00.

Keith Collantine az F1 Fanatic szerkesztője