Fantasztikus rangadók a láthatáron


Anglia 2.95, döntetlen 3.30, Brazília 2.35

Egy angol-brazil meccs mindig izgalmasnak ígérkezik, és ez csak az első felvonás: nyáron Brazíliába látogatnak az angolok. A braziloknál nemrég nevezeték ki újra vezetőedzőnek Felipe Scolarit, miután elődje (Menezes) nagy átalakítási kísérlete kudarcot vallottak. Márpedig Brazíliában Vb címet akarnak, ha már ők rendezik 2014-ben. A régi-új szövetségi kapitány (2002-ben világbajnoki címet nyert a Selecaoval) érkezése óta még nem játszott meccset a brazil válogatott, jól jönne tehát egy erős kezdés a Wembleyben.

Az angolok vegyes évet produkáltak tavaly, ennek köszönhetően a második helyen állnak selejtezőcsoportjukban, két ponttal lemaradva Montenegró mögött. Legutóbbi két meccsük sem sikerült túl fényesre, 4-2-re kaptak ki Svédországban, a selejtezőn pedig 1-1-es döntetlent értek el Varsóban a lengyelek ellen. Hazai pályán nyilván csak a győzelem lenne elfogadható eredmény számukra, de nem lesz könnyű dolguk brazilok ellen. Utoljára 2007-ben találkozott a Wembleyben a két csapat, az a meccs 1-1-re végződött.

Tipp: Rooney gólt rúg @ 2.35

Franciaország 2.50, döntetlen 3.25, Németország 2.60

Barátságos meccsről van szó ugyan, de ki merné azt állítani, hogy egy francia-német párharcnak nincs különösebb tétje?
A németeknek amúgy is van mit kiköszörülniük azon a bizonyos csorbán, mert 4-0-ás vezetésről ikszre hozni a svédek elleni Vb selejtezőt olyan „bravúr” volt, amit még sokáig emlegetni fognak. Az őrült berlini éjszakát követően novemberben egy felejthető 0-0-át játszott a Nationalelf a hollandok vendégeként, így aztán valószínűleg mindenképpen győzni szeretnének Párizsban.

Franciaország is döntetlent ért el az utolsó Vb selejtezőjén, viszont ez össze sem hasonlítható a németek meccsével. A franciák úgy értek el 1-1-es döntetlent a világ- és Európa-bajnok spanyolok otthonában, hogy a 94. percben lőtték az egyenlítő gólt, így beállítva az 1-1-es végeredményt. Ezt követően idegenben verték 2-1-re az olaszokat, ami szintén szép eredmény. Ugyanakkor tavaly kaptak már ki barátságos meccsen Párizsban, mégpedig a világverőnek nem éppen nevezhető Japánoktól (0-1).

Ami a két együttes egymás elleni mérlegét illeti, összesen huszonnégyszer játszottak a csapatok ebben a párosításban, hétszer német győzelem, hatszor döntetlen és tizenegy alkalommal francia siker született. Érdekesség, hogy mindkét csapat ugyanannyi gólt rúgott, mint amennyit kapott a vetélytársától (40-40). Utoljára Brémában találkozott a két csapat, ahol a franciák 2-1-re nyertek, hasonló eredmény esetén valószínűleg lenne mit megmagyaráznia Joachim Löwnek.

Tipp: Félidőben a franciák vezetnek @ 3.10

Hollandia 2.25, döntetlen 3.20, Olaszország 3.20

Hollandiában borzasztó nehéz dolga van annak mostanában, aki értékelhető eredményt szeretne elérni a házigazdák ellen, mi magyarok már csak tudjuk. Az Oranje 0-0-ás döntetlent játszott legutóbb otthon a németek elleni barátságos meccsen, viszont a selejtezőcsoportot magabiztosan vezetik, négy tétmeccsen két gólt kaptak és tizenhármat lőttek.
Az olasz válogatott sem számíthat sok jóra Amszterdamban, de egy ikszre bármikor, bárki ellen képesek az olaszok. Ez még akkor is igaz, ha legutóbb hazai pályán kapituláltak a franciák ellen (1-2).

A két csapat összesen tizenhét alkalommal találkozott eddig, a hollandok csupán háromszor kaptak ki, mondjuk ebből igazán emlékezetes volt a 2008-as Európa-bajnokságon elszenvedett 3-0-s vereség. A jó formában lévő Balotellitől meg egyenes retteghetnek a holland védők, a hétvégén két góllal debütált a Milánba szerződött csatár.

Tipp: Gólok száma több mint 2.5 @ 2.00