FA-kupa: szenvedve, de továbbmegy az Arsenal


Arsenal 1.28, döntetlen 5.50, Blackburn Rovers 10.00

Az Arsenal hazai pályán legutóbbi 11 meccséből kilencet megnyert a Blackburn ellen, és alapvetően nem igazán sugallná azt semmi, hogy most ennek a statisztikának ellentmondó eredmény fog születni. A vendégek igazából abban reménykedhetnek, hogy az Arsenalnak sokkal fontosabb lesz a keddi Bayern elleni BL-meccs annál, hogy most agyonrúgassa legjobbjait. Na, nem mintha csak fakitermeléshez és mocsárlecsapoláshoz értő hospesek alkotnák a Roverst, hiszen olyan nevekkel félemlítik meg a Championship középmezőnyét, mint Danny Murphy, Nuno Gomes, Scott Dann, Kazim Kazim vagy Morten Gamst Pedersen. Ez persze még nem jelenti azt, hogy az Arsenalnak akár tartalékos felállásban is össze kellene csinálnia magát, viszont az is biztos, hogy egy ilyen meccsen még az alapvetően kulturáltan játszó Murphy is kettéfejeli bárki lábát, ha arra van szükség.


Hasonló sorozatot fut mindkét csapat, ugyanis legutóbbi öt tétmeccsén nem kapott ki egyikük sem (visszafelé számolva a hatodikat viszont mindkettek elvesztették a Chelsea illetve a Charlton ellen), viszont az Arsenal a Stoke és a Sunderland elleni minimális különbségű győzelmekkel megtámogatva érkezik, míg a Blackburn legutóbbi meccsét döntetlenre adta a Brighton ellen – Wengerék egyébként pont a Brighton legyőzésével jutott tovább az ötödik körbe, míg a Blackburn a Championshipben két ponttal mögötte álló Derby Countyt verte ki.


Az Arsenal hazai pályán megnyeri ezt a nem túl látványos, helyenként egy Arsenalhoz szokott szem számára élvezhetetlen meccset, mintegy szükséges rosszat letudva és gyorsan elfelejtve a keddi szuperfoci előtt.

Tipp: Arsenal–Blackburn 2-1 @ 9.00


Oldham Athletic 9.00, döntetlen 4.85, Everton 1.32

Az idei év kupaszenzációját jelentő Liverpool-kiverés után ismét scouserekkel hozta össze a sorsolás az Oldhamet, de az újabb bravúr már nem jön össze, és nemcsak azért, mert az már túl sok lenne a jóból, de nem is azért, mert a csapból is az folyik, hogy az Everton a Százéves háború óta újra jobb csapat a Liverpoolnál. Az Everton azért fog győzni az Oldham gyepén (az nem műfű, bármit is hallani a tévében, nem szabad elhinni – a Football League-ben egyelőre még nem engedélyezett a szintetikus gyep), mert nemcsak focizni tudnak, de ha arra van szükség, ők birkózásban is felveszik a versenyt akár a legerősebbekkel is. A Liverpool oldhami tragédiájának okozója Brendan Rodgers volt, aki túlságosan bízva fiataljaiban egy olyan pehelysúlyú csapatot küldött ki a helyi henteslegények ellen, akiket még a Marczibányi téri kispályás bajnokságban is simán elnyomnának. David Moyes viszont nem csak hogy nem fogja, nem is tudja ezt a hibát elkövetni, hiszen az Everton kerete egészen másképp áll össze, annak ellenére, hogy nekik is megy a labdatartás az ellenfél térfelén.


A kupasiker után az Oldham idegenben kikapott a Wallsalltól 3–1-re, hogy aztán otthon verje a Stevenage csapatát szintén 3–1-re. Paul Dickov alatt folyamatosan rezeg a léc, a stábját már szinte teljes egészében el kellett küldenie, a feladatukat pedig neki kellett átvennie, de a Liverpool kiütése egy időre talán elkendőzheti a problémákat, anyagilag pedig igen sokat jelent a pénzügyi gondokkal küzdő harmadosztályú klubnak – 21. helyen állnak, ami a legjobb kiesőpozíció a League One-ban. Az Everton ugyan egy manchesteri vereséget követően látogat el ismét Greater Manchesterbe, azt megelőzően viszont hét meccsen nem találtak legyőzőre – csak azért nem várható el tőlük, hogy újabb veretlenségi szériába kezdjenek, mert a Norwich és a Reading után az Arsenal és a Man City fog következni, de ezt a meccset biztos, ami biztos, hozni fogják, már csak azért is, hogy a városi rivális orra alá dörgölhessék.

Tipp: Oldham–Everton 1-3 @ 11.00