FA-kupa: Kemény meccs vár a Manchester Cityre


Millwall 2.35, döntetlen 3.35, Aston Villa 2.85
Péntek este a Millwall–Aston Villa meccsel indul az FA-kupa nagyedik köre. Az előző kanyarban mindkét csapat otthon verte egy osztállyal alatta játszó ellenfelét, a Milwall ugyanis 1–0-ra verte ki a Preston North End csapatát, míg a Villa hátrányból fordítva győzte le 2–1-re az ipswichi traktoros srácokat. Az angol kupában a hazai pálya egy osztálynyi különbséget lazán kiegyenlít, sőt a Villának arról is friss emlékei vannak, milyen egy negyedosztályú csapattal szemben kiesni a ligakupa oda-visszavágós rendszerű elődöntőjében. Ráadásul a Milwall jelenleg a The Championship 9. helyén áll, ami azt jelenti, hogy a két csapatot 13 hely választja el egymástól az angol klubfutball virtuális, egyesített táblázatában, és ha hozzávesszük még azt is, hogy a Villa az utóbbi hetekben nem igazán futballozik az első osztályhoz méltóan, rögtön látjuk, hogy az oddszok talán még hízelgőek is a Villára nézve, de hát tudjuk, hogy ebben a sorozatban nemcsak, hogy bármi megtörténhet, de meg is történik.

Tipp: Millwall–Aston Villa 2-1 @ 9.00

Stoke City 4.90, döntetlen 3.70, Manchester City 1.70
A szombati napot a Britanniában kezdi a sorozat, méghozzá két első osztályú csapat találkozójával – egyébként csak a két manchesteri csapat kapott PL-ellenfelet ebben a körben, de a legtöbbjüknek így is idegenben kell játszania. Igazán jó dolga egyébként a Norwichnak van, mivel az ötödosztályú Lutont látják vendégül. Miután a Chelsea elintézte a Stoke hazai veretlenségének mítoszát, máris sokkal esélyesebbnek tűnik a City, igaz? Igen ám, de ez itt az FA-kupa amelynek a kedvéért azért Silváék nem igazán akarják majd agyonrúgatni magukat így szombat délután, még ha a City mindenképpen szeretné is megnyerni a sorozatot. Ráadásul a Touré-testvérek a déli félgömbön afrikakupáznak, és mivel a Stoke egyébként is bármikor jó hazai pályán egy döntetlenre a legerősebb angol csapatok ellen is, a kupában ez szinte kötelező a számukra.

Tipp: Stoke City–Manchester City 1-1 @ 6.75

Manchester United 1.28, döntetlen 5.50, Fulham 10.00
A szombat délutáni program az Old Traffordon ér véget, és előzetesen ez tűnik az egész nap legegyértelműbb párosításának. A Fulham emberemlékezet óta nem nyert az Old Traffordon, ráadásul a United általában már az első félidőben megszerzi ellenük a vezetést, és meg is tartja azt – így történt ez augusztusban is, amikor Damien Duff ugyan vezetést szerzett a vendégeknek a harmadik percben, de bő félóra elteltével már a hazaiaknál volt az előny, a vége pedig 3–2 lett. A Fulham bármennyire is ki szeretne tenni magáért becsületből, számára most sokkal fontosabb, hogy a lehető legmesszebb kerüljön a kiesőzónától a PL-ben, aminek érdekében szerdán le kell győzniük a West Hamet a Craven Cottage-on. Na, nem mintha a United nem játszana hétközi bajnokit, de a keretek közti minőségbeli különbségre pillantva nem valószínű, hogy komoly ellenállásba ütköznének a kupameccsen.

Tipp: Manchester United–Fulham 3-0 @ 9.25