FA-kupa: A Chelsea, a Spurs és a Pool is idegenben


Brentford 10.50, döntetlen 5.25, Chelsea 1.28
A Chelsea kezdi a vasárnapi kupanapot, mégpedig szinte a szomszédban,  a harmadosztályú Brentford otthonában, aki két meccsen gázolt át a Southend testén, hogy itt lehessen a negyedik körben. A Chelsea idegenben gurított egy ötöst a Southamptonnak a harmadik fordulóban, de a londoniakkal kapcsolatban az elmúlt napokban mindenki Eden Hazard és a labdaszedő srác összecsapásáról beszélt – talán a Swansea az incidens legnagyobb vesztese, hiszen így nem arról megy a témázás, hogy a walesiek bejutottak a Ligakupa döntőjébe. Az FA-kupa viszont lassacskán prioritássá kell hogy váljon Rafa Benítez számára, ugyanis amennyiben ábrándozni szeretne arról, hogy Abra yachtján reggelizik, és szerződéshosszabbításról tárgyal, mindenképpen trófeát kell nyernie, mert az orosz tulaj eddig azokat a menedzsereket, akiknek ez nem jött össze, azonnal kihajította a Stamford Bridge-ről. Rafa tehát erős összeállításban kell hogy pályára küldje komikusan kiegyensúlyozatlanul teljesítő brigádját, akik valószínűleg szerencsétlen kiscsapaton fogják levezetni a Ligakupa-búcsú okozta frusztrációt.

Tipp: Brentford–Chelsea 0-4 @ 16.00

Leeds United 5.35, döntetlen 3.80, Tottenham 1.60
Tíz évvel ezelőtt egy izgalmasnak, vagy legalábbis nézhetőnek ígérkező PL-meccs párosítása lett volna ez, viszont mivel zuhanórepülésbe kezdett a Leeds, megjárta a harmadosztályt is, nem nagyon találkozhattunk velük az elmúlt években. Mostanában kezd magához térni a klub, 2010-ben jutottak vissza a Championshipbe, ahol jelenleg a középmezőnyben küzdenek. A legnagyobb név a keretben El Hadji Dioufé, az Anglia számos szegletében besült és utált szenegáli támadó ugyanis most éppen Leedsben szeretne legendává válni a feljutás kiharcolásával. A Tottenhamnél a legnagyobb kérdés mostanában az, hogy hogyan sikerül majd pótolni a térdsérülést szenvedett Sandrót a szezon hátralevő részében, illetve hogy a nyári csatlakozásról már megállapodott Lewis Holtbyt sikerül-e még januárban kivásárolni a szerződéséből, ami a Schalkéhoz köti. Legutóbb majdnem pontosan három évvel ezelőtt találkozott a két csapat, az a meccs a White Hart Lane-en játszott FA-kupa-találkozó (2–2) visszavágója volt, és a Spurs 1–3-ra nyert az Elland Roadon – most is hasonló eredmény várható.

Tipp: Leeds United–Tottenham 1-2 @ 7.50

Oldham Athletic 14.00, döntetlen 5.75, Liverpool 1.22
A nehéz anyagi helyzetben, ráadásul a League One kiesőzónájához közel lévő Oldham játékosait Paul Dickov nemcsak az FA-kupában kötelező feature-nek számító óriásöléssel tüzeli, hanem az egyéni szakmai előrelépés, egy nagyobb klubtól érkező ajánlat lehetőségével is igyekszik arra ösztönözni őket, hogy életük meccsét játsszák odahaza a Liverpool ellen. A Pool tavaly a harmadik körben az Anfielden fogadta az Oldhamet, és 5–1-gyel küldte őket haza Manchester külvárosába azok után, hogy a vendégek megszerezték a vezetést. A Boundary Park gyepén azonban nehezebben fognak boldogulni, mint tavaly az Anfielden, ráadásul a Mansfield ellen láthattuk, hogy hazai pályán egy ötödosztályú csapat is zavarba tudja hozni Carragheréket, pláne, ha a komplett védelem csereemberekből áll. Ezúttal bármilyen összeállításban is küldi pályára embereit Brendan Rodgers, meg kell majd izzadniuk azért, hogy elkerülhessék a visszavágót.

Tipp: Oldham Athletic–Liverpool 2-3 @ 22.00