Előrehozott BL döntő a Bundesligában


Nürnberg 4.00, döntetlen 3.60, Bayer Leverkusen 1.88
Három fordulóval a vége előtt még van arra matematikai esély, hogy kiessen a Nürnberg, de ha tudnának legalább egy pontot szerezni szombaton, akkor bebiztosíthatják tagságukat az első osztályban. Mondjuk ehhez mindenképpen valami értékelhetőt kéne produkálniuk, ami mostanában nem nagyon jön össze nekik, legutóbbi három bajnokijukat elvesztették. Pedig majd’ három hónapon keresztül veretlenek voltak, igaz többnyire döntetleneket értek el. Pályaválasztóként tavasszal hét meccset játszottak, hármat megnyertek, háromszor ikszeltek és csak a legutóbbi alkalommal szenvedtek vereséget a Greuther Fürth-től (0-1).

A Leverkusen harmadik helyét biztosíthatja be egy győzelemmel. Öt fordulója veretlen a gyógyszergyári csapat, múlt héten a Brémát verték 1-0-ra hazai pályán. Idegenben már nem megy olyan jól nekik, ebben a naptári évben csak a Düsseldorf vendégeként tudtak győzni, emellett négy döntetlen és egy vereség jött össze.

Tipp: Döntetlen @ 3.60

Eintracht Frankfurt 1.85, döntetlen 3.40 Fortuna Düsseldorf 4.40
Még akár a BL selejtezőt érő negyedik helyre is odaérhet a Frankfurt, persze ehhez kell a többi eredmény szerencsés alakulása is. Az EL indulás könnyebben meglehet, hiszen az ötödik helyen állnak, viszont elég sűrű a mezőny körülöttük, minden pontra szükségük van. Két meccse veretlenek, Mainzban 0-0-át játszottak az előző fordulóban. Hazai pályán nem túl acélosak tavasszal, bár legutóbb megverték a Schalkét 1-0-ra. Mérlegük 2-1-3.

A kiesés ellen küzd a Düsseldorf, bár ez a küzdelem elég hevenyészettnek tűnik az eredmények alapján. Február vége óta nyeretlen a 15. helyen álló csapat, tavasszal mindössze egy pontot sikerült idegenben szerezniük, a többi hat meccsen kikaptak. Gólt is ritkán lőnek, viszont általában legalább kettőt kapnak. Tekintve, hogy a Frankfurt sem játszik gólerősen, a gólzápor nem ezen a meccsen lesz.

Tipp: Gólok száma kevesebb mint 2.5 @ 2.05

VfB Stuttgart 1.67, döntetlen 3.80, Greuther Fürth 4.80
Azáltal, hogy a Stuttgart bejutott a német kupa döntőjébe, biztosította az EL-ben indulását, mivel ott a már bajnok Bayern München lesz az ellenfele. Így aztán várhatóan nem fogják szétszaggatni az istrángot hiszen kiesni már nem tudnak, az meg végül is tökmindegy, hogy a középmezőnyben melyik helyen végeznek. Hazai mérlegük tavasszal 2-1-4, legutóbbi két hazai meccsüket nyerték meg. Múlt héten Augsburgban kaptak ki 3-0-ra.

Gyakorlatilag a Fürth-nek is teljesen mindegy mi lesz ezen a meccsen, maximum a becsületért játszhatnak, hiszen már januárban tudni lehetett, hogy kiesnek. Több játékos is távozik a klubtól, köztük Varga József játékára sem tartanak igényt a továbbiakban. Legutóbbi idegenbeli játékuk alkalmával 1-0-ra nyertek Nürnbergben, ezen kívül csak egyszer győztek vendégként (a Schalke ellen februárban). Emellett két döntetlen és három vereség a mérlegük más pályákon.

Tipp: X2 @ 2.14

Borussia Dortmund 3.20, döntetlen 3.40, Bayern München 2.20
Ennek a két csapatnak az összecsapása mindig pikáns, így viszont hogy hamarosan BL döntőt játszanak, még izgalmasabb a párosítás. A Dortmund második helyét már senki nem veheti el, csakúgy mint a München bajnoki címét. Nagy kérdés, hogy mennyire fedik fel majd az edzők kártyáikat, bár ahhoz nem fér kétség, hogy elég jól ismeri egymást a két csapat. Legutóbbi hat bajnokiját megnyerte a Dortmund, ezeken a meccseken legalább két gólt rúgtak mindig, de többnyire kaptak is, egyedül a Mainznak nem sikerült betalálni ellenük. Tavasszal hét meccset játszottak otthon, hatot megnyertek, csak Hamburgtól kaptak ki februárban, mondjuk az csúnya volt (1-4).

A Bayern idei teljesítményére fölösleges jelzőket pazarolni, egy szóval is leírható: fantasztikus. Amit például a Barcelonával is műveltek a BL elődöntőjében, azt sokáig nem fogjuk elfelejteni. A bajnokságban október vége óta veretlenek, az azóta lejátszott 22 meccsből tizenkilencet megnyertek, három végződött döntetlennel. Tavasszal az összes bajnokijukat megnyerték. A német kupában már találkoztak idén a Dortmunddal, azt a meccset 1-0-ra a Bayern nyerte. Az őszi bajnoki 1-1-es döntetlennel zárult. A Dortmund utoljára 2012 májusában nyert a München ellen, akkor 5-2 lett a végeredmény.

Tipp: Gólok száma több mint 3.5 @ 2.60