El Clásicó: Első felvonás


Már csak négy csapat maradt versenyben a spanyol Király Kupáért folytatott küzdelemben és talán nem járunk messze az igazságtól, ha kijelentjük: egy előrehozott döntőt játszanak a csapatok, aminek a visszavágója körülbelül egy hónap múlva lesz.

Real Madrid 3.20, döntetlen 3.65, FC Barcelona 2.10

A hétvégén már lejátszották „kicsiben” a Clásicót. Az ősi riválisok másodosztályú csapatainak összecsapásán a Barca nyert 3-1-re. Persze nem ebből kell kiindulni, ha használható tippet szeretnénk a ma esti „Klasszikusra.”

Az előző kupaforduló a Real számára kicsit nyögvenyelősre sikerült, 1-1-es döntetlent játszottak Valenciában, míg katalán riválisuk simán hintett egy négyest Malagában, igaz kapott is mellé kettőt. A hétvégén viszont mindkét csapat hengerelt a bajnokságban, a Real négyet rámolt be a Getafe ellen, de a Barcelonának sem akadtak gondjai a góllövéssel: 5-1-re verték azt az Osasunát, akik ellen nemrég a Real csak egy vérszegény 0-0-át tudott produkálni idegenben.

Ami a két csapat eddigi kupamérlegét illeti, a Barcelona hat kupameccsen eddig 19 gólt rúgott és ötöt kapott, ötször nyert és egyszer ért el döntetlent, mindeközben a meccsek felén még gólt sem kapott. A Real is hasonlóan jó mutatókkal rendelkezik: 15 rúgott, négy kapott gól, három meccsen maradt érintetlen Casillas hálója. Annyiban rosszabb a madridiak kupa statisztikája, hogy még decemberben a Celta Vigo vendégeként kikaptak 2-1-re. Ilyen körülmények között szerb tippmix-mafia legyen a talpán, aki megjósolja a szerdai El Clásicó végeredményét.

Egyébként tavaly a Barcelona vihette haza a kupát, ezzel huszonhatszoros kupagyőztesnek mondhatják magukat a gránátvörös-kékek, ehhez képest a Real 18 kupagyőzelme még kevésnek is tűnhet. A madridiak legutóbb (2011) pont a Barca legyőzésével szerezték meg a hőn áhított trófeát, ami leginkább Ramos fantasztikus kézügyességéről maradt emlékezetes. (A nagy örömködés közepette kiejtette a kezéből a kupát és a Real busza áthajtott azon.)

A két csapat összesített kupamérlege a Barcának kedvez. Eddig összesen harmincegy alkalommal keresztezte egymás útját a két csapat a Király Kupáért folytatott küzdelemben. 10 meccs Real, 15 pedig Barca győzelemmel végződött és hat döntetlen is színesíti a palettát. A Madrid 59 gólt rúgott, a Barcelona pedig 63-at.

Mindkét csapat jó formában várja az esti mérkőzést, C. Ronaldo és Messi is jól játszik mostanában, a portugál az elmúlt hat El Clásicón hét gólt vágott, összesen pedig tízet. Azonban az argentin zseni még (ebben is) jobb mutatókkal rendelkezik. Eddigi pályafutása során 17 gólt rúgott a Realnak és ha kétszer betalál az este folyamán (ami nem elképzelhetetlen) akkor megdönti a madridi legenda, Alfredo di Stéfano rekordját, aki 18 gólt rúgott a két csapat összecsapásainak alkalmával.

Az esélylatolgatás folyamán óhatatlanul szembesülnünk kell azzal a ténnyel, hogy a Real Madrid  – bármennyire hihetetlen – utoljára 2008. május 7-én győzött hazai pályán a Barca ellen.

Tipp: A Barcelona szerzi az első gólt és nyeri a meccset @ 2.55
         Messi két gólt rúg @ 3.75