Taylor–Anderson és Van Gerwen–Lewis a Premier League Darts műsorában!


Phil Taylor 2.38 döntetlen 4.50 Gary Anderson 2.38

A hatszoros bajnok és a címvédő csatája a legkiegyensúlyozottabb és legizgalmasabb párharc a csütörtöki versenyműsorban. Taylor a nyitófordulóban Raymond van Barneveldtől elszenvedett vereség után legutóbb remek formát mutatott Newcastle-ben, ahol 111-es nyílátlagot hozva verte James Wade-et.

A hatszoros bajnok egyébként a PDC hivatalos honlapjának nyilatkozva beismerte, hogy szüksége volt arra a pofonra, ami a Barney-tól elszenvedett vereség képében érkezett az első fordulóban. Talán éppen ez piszkálta fel annyira, hogy a legjobbját hozza Wade ellen a múlt héten.

Persze kérdés, hogy ez mire lesz elég a címvédő Gary Anderson ellen, aki tavaly a második bajnoki címét szerezte meg, az év elején pedig a világbajnoki címét is megvédte Adrian Lewis ellen.

A skót jelenleg második a világranglistán Michael van Gerwen mögött, akitől az előző körben kikapott. Ezúttal viszont minden esélye megvan arra, hogy hozza meccsét a legenda ellen.

Tipp: Anderson @ 2.38

 Michael van gerwen, Adrian Lewis

Michael van Gerwen 1.57 döntetlen 5.50 Adrian Lewis 4.20

Mint mostanában bármely meccs előtt, ezúttal is a világelső Van Gerwen az esélyes a harmadik helyen rangsorolt Lewis ellen. MVG második Premier League Darts bajnoki címére hajt, viszont nem lesz annyira könnyű dolga a két forduló után veretlen angollal.

Lewis az első két körben Michael Smith-t és Dave Chisnallt verte, aminek köszönhetően magabiztosan készül a világ legjobbja elleni rangadóra. „Jackpot” a pdc.tv-nek elmondta, hogy számára különleges alkalom a világ legjobbja ellen színpadra lépni, ugyanakkor azt is hozzátette, hogy ha újfent hozni tudja formáját, akkor ellenfelének nagyon jól kell játszania ahhoz, hogy legyőzze őt.

Van Gerwen az első fordulóban kikapott James Wade-től, de a második körben 111-es nyílátlagot hozva söpörte félre a címvédő Andersont. A Lewis elleni mérkőzés előtt nyilatkozva MVG kiemelte a dublini 3Arena fantasztikus hangulatát, majd elkezdte kielemezni ellenfelét.

„Adrian fantasztikus tehetség, de néha kicsit lankad a figyelme, és ezt kell kihasználnod, én is erre készülök majd. Remélhetőleg a forduló után mindketten két győzelemmel állunk majd” – osztotta meg gondolatait a PDC honlapjával.

Ha valakinek, akkor MVG-nek tényleg minden esélye megvan arra, hogy kihasználja Lewis megingásait, és utolérje őt a tabellán.

Tipp: Van Gerwen @ 1.57