Vajon a vezetőcsere milyen változásokat hoz a MOB-nál?


A kijelölt főszereplőknek érdekes lehetett az új MOB elnök választása pár héttel ezelőtt. Indult egy tuti ember, akit korábban a vihar csillapodása közepette, támogatásról biztosítottak. Borkai Zsoltot annak ellenére bíztatták, hogy komoly szembeszélben állt a riói olimpia után! Akkor kifakadt egy pár dolog, a szakmaiságot firtatva, kicsit szorosabbra húzva a nyolc aranyérem után elvileg pont jól passzoló ünnepi mellényt.

Valami amúgy már a brazil helyszínen is megpendült, de azt nyilvánvalóan azok fújták hír-hőlégballon nagyságúra, akik Borkai bukását szerették volna végignézni. Maga a sportügyi főnökasszony is kimutatta elégedetlenségét! Akkor még bőven nem a nyilvánosság előtt, de már sutyorogtak különböző fals helyzetekről, amit nem túl okosan kezelt a prezidente. Elérhetetlenségéről, a csak néhány röpke napot a sporthivatalában töltő győri polgármesterről szóltak a hírek. Na meg jó pajtásokról, akik a szervezetet utazási irodává reformáltak, a szakemberek nem nagy örömére. Aztán kicsiripelték még a szoros összefonódást, egymás pacsizását a király posztokért, a fincsi napidíjakért, meg a „biznisz klasszon” megtett hivatalos, de különben tökre indokolatlan külföldi haknikért.

A nagy borítást előkészítő harsogás ellenére Borkai Zsolt stabilan mozgott, már ami kifelé látszott. Lehet, hogy valamit sejtett a közelgő változásból, de csöndben ő is szervezte munkája folytatását. Hogy alakilag minden jó legyen, vele szembe jelöltek két embert. Szabó Bence onnan jött, ahová az olimpia után gyorsan, frissen kivezették – tehát a MOB vezetéséből. Ő belső emberként, volt főtitkári hivatalából kifolyólag, az ügyeket jól átlátóként, eséllyel indulhatott. Az ő esetében az volt a furcsa, hogy nem sokkal korábban busás lelépési díjjal távozott, de hirtelen visszafordult, mintha akarna még valamit mondani.

Mellettük Kulcsár Krisztián a messziről jött ember nyugalmával, kellő tapasztalattal, nem érdemei miatt, inkább munkája okán remek referenciával ugrott bele a szavazásba. Aztán a kívülállók számára hihetetlen módon, a friss ember, Kulcsár Krisztián lett a MOB elnöke!

Fogadjunk, nagy most a kétségbeesett, menekülős futkosás a szervezeten belül!