Út a nagyok közé


Ukrajna4.60  döntetlen5.00  Magyarország1.50 
Tavaly sajnos nem sikerült bent maradnunk a jégkorong krémjét felsorakoztató vb-n, pedig megszereztük első győzelmünket is a legjobbak között. Így idén újra a feljutásért játszhatunk, és nagy sanszunk van odakerülni a két feljutó hely egyikére. Egyből egy kemény meccs elé néz a Rich Chernomaz vezette válogatottunk, hiszen a házgazda ukránok Kijevben hazai pályán küzdhetnek a feljutásért.

Csütörtökön hirdették ki a magyar keretet és 7 hátvéd, 13 csatár, illetve kettő plusz egy kapus utazott el keleti szomszédunk fővárosába. A szövetségi kapitány elmondta a csütörtöki sajtótájékoztatón, hogy nem volt olyan egyszerű dolguk, mint tavaly, mert több kiváló játékos sérülés és egyéb okok miatt nem tudta vállalni a felkészülést.

Az ukránokkal egyébként utoljára két éve találkoztunk, a 2015-ös divízió 1-es világbajnokságon, ahol mi Kazahsztán után másodikak lettünk, míg Ukrajna sereghajtóként fejezte be a tornát, mindössze egy ponttal.

Az aktuális felkészülésünk nem végződött a legszebben. Az utolsó öt találkozónkon kikaptunk, viszont jóval keményebb ellenfelek ellen készültünk, mint az ukrán válogatott.

A hat csapatos tornán az első kettő hely valamelyikét kell megszerezni, viszont Kazahsztán is újra ott van a mezőnyben és ismét ők lehetnek a legnagyobb ellenfeleink. Ráadásul a felkészülésük is nagyon jól sikerült. Ők egyébként Ausztriával kezdenek az első játéknapon, míg Dél-Korea, Lengyelországgal mérkőzik meg.

Tipp: Magyarország -1,5 @ 1.82

 

A magyar válogatott kerete:

Kapusok: Bálizs Bence (MAC Budapest), Rajna Miklós (Fehérvár AV19)

Hátvédek: Garát Zsombor (Austin Bruins, amerikai), Gőz Balázs (DVTK Jegesmedvék), Kalvin Sagert, Szirányi Bence (mindkettő Fehérvár), Stipsicz Bence (Cedar Rapids RoughRiders, amerikai), Varga Arnold (Debreceni HK), Kevin Wehrs (Villach, osztrák)

Csatárok: Bartalis István (Schwenninger Wild Wings, német), Benk András, Csányi Karol (mindkettő Újpest), Keegan Dansereau (DAB), Erdély Csanád, Kóger Dániel, Andrew Sarauer, Vas János (mind Fehérvár), Galló Vilmos (Linköping, svéd), Hári János (Leksand, svéd), Magosi Bálint (DVTK), Nagy Krisztián, Terbócs István (MAC)

Kapus-vésztartalék: Arany Gergely (MAC)