Unibet Darts Bajnokok Ligája: Tíz hasznos statisztika a tornához


10. Michael van Gerwen az Unibet Darts Bajnokok Ligájának favoritja, a holland játékos zsinórban három tornát is megnyert előzőleg 1.73.

9. A tizennégyszeres világbajnok Phil Taylor utoljára egy hónappal ezelőtt, Sydney-ben nyert darts tornát. Márciusban az UK Open elődöntőjéig jutott és azóta két tornagyőzelmet zsebelt be. Ő is az esélyesek közé tartozik 6.50.

8. Gary Anderson utoljára augusztus elején tudott versenyt nyerni, mégpedig a Barnsley-ban rendezett PDA Players Championship fantázianevű tornán bizonyult a legjobbnak. Eljött az ideje egy újabb győzelemnek? 6.00

"Drone darts" az Unibet Masters versenyen:

7. Andersont a B csoportba sorsolták Adrian Lewis, James Wade és Michael Smith mellé. A közelmúltban rendre megverte őket és most is Anderson lehet a csoportgyőztes 2.10.

6. Adrian Lewis júliusban az elődöntőig jutott a World Matchplay elnevezésű tornán, de mindhárom csoportellenfelétől rendre kikapott mostanában. Meglepetés volna, ha megnyerné az Unibet Bajnokok Ligáját 17.00

5. Lewis volt az utolsó olyan játékos, aki egy kilenc nyilas befejezést produkált televízióban is közvetített versenyen. Mindez még áprilisban történt a Darts Premier League-ben és akkor James Wade volt az ellenfele. Most is előfordulhat, hogy ilyesmit látunk majd, még ha nem is feltétlenül tőle 2.45.

4. Phil Taylor a Peter Wright elleni meccseinek 73,91%-át megnyerte. Szombaton Wright első ellenfele Taylor lesz, aki az összecsapás favoritja 1.40

3. Ugyanakkor Wright ebben a hónapban döntőt játszott az European Darts Grand Prix-en, ahol 6-2-re kikapott Van Gerwentől. Szép summa ütheti a markunkat, ha Wright nyeri az A jelű csoportot 8.00.

2. Előzetesen Robert Thornton tűnik az Unibet Darts Bajnokok Ligája leggyengébb játékosának. Csoportbeli ellenfeleivel szemben az összesített mérlege 16 győzelem és 45 vereség; így aztán egyáltalán nem volna meglepő, ha kikapna Van Gerwentől az első meccsén 1.07

1. Lewis és Anderson együttvéve a nyolc valaha volt legtöbb, világbajnoki meccsen látott száznyolcvanas dobásból hatot jegyez (Lewis hármat és Anderson is hármat). Ennek alapján könnyen előfordulhat, hogy a B jelű csoportban látjuk majd a legtöbb száznyolcvanast 2.10.