Ukrajnában a sógorok ellen


Magyarország2.60  döntetlen4.40  Ausztria2.12
A mieink az első forduló után vezették a tabellát a jobb gólkülönbség miatt, de ez sokáig nem maradt így, hiszen előbb játszott a másik négy csapat, mint a magyar-osztrák kettős.

Az első találkozónkon a házigazda Ukrajna fogadott minket és szépen megnehezítette a dolgunkat. A harmadik harmadra úgy kellett kimennie válogatottunknak, hogy 3-2-es hátrányban vannak, de a csodás utolsó harmados játékunkkal sikerült megfordítani a találkozót 3-5-re és megszerezni a két pontot.

Hári János, aki mind a két utolsó gólban benne volt, így nyilatkozott a mérkőzés után az NSO-nak: „Elég türelmesen játszottunk, csak az első néhány cserénk tűnt kicsit idegesnek, egyébként uraltuk a játékot. Sajnos ők találtak gólokat, mi pedig kihagytuk a helyzeteinket – egyszerűbb meccsnek kellett volna lennie, mint amilyen lett. Szerencsére a harmadik harmadra is türelmesen jöttünk ki, ami kifizetődött a végére, és megfordítottuk az állást”.

Nem mehetünk el szó nélkül új csapatkapitányunk, Bartalis István gólja mellett, aki az NHL-eseket is megszégyenítő módon ütötte hálóba a pakkot az első harmadban.

Következő ellenfelünk Ausztria lesz, akik igencsak megszorongatta a másik nagy feljutó esélyes Kazahsztánt. Dawes góljaival a kazahok elmentek 2-0-ra az első harmadban, de a második játékrészben ezt az osztrákok le tudták dolgozni és az utolsó 20 percre már egállal mehettek ki. Ám végül alulmaradtak; négy perccel a rendes játékidő vége előtt egy emberelőnyből gólt szereztek a kazahok Markelov révén.

Kíváncsian várjuk, hogy mi lesz most, hiszen az utolsó négy egymás ellen megvívott csatát a mieink nyerték, viszont az idei osztrák válogatottal még nem találkoztunk és látván az első meccsüket, nem lesz ígérkezik könnyű találkozónak ez sem.

Tipp: Mindkét csapat legalább két gólt szerez (rendes játékidő) – Nem 1.94 

A csoport állása: