Szerencsére van élet Felcsúton kívül is


Első gondolatból az ugrott bele a számítógépbe, hogy ha igazán komolyan gondolja a Felcsút, vagyis hát a Puskás Akadémia FC az utánpótlás nevelést, akkor itt az idő váltani. Mert amit eddig bemutattak az „embéegyből” kiesett csapat magas pozíciójú vezetői, az éppen nem vezetett sehonnan, sehová. Amit kitűztek a zászlóra, hogy magyar csapatnak magyar gyerekek legyenek a játékosai, az kukába esett.

Legalább az a sok külföldi, kivénhedt csataló, akiknek jövőképe a virsli, ezek mutatták volna, hogyan kell fainul focázni. Ha még hozzávesszük a játékosként príma, de edzőként a semmitől épp egy hajszállal arrébb álló, de mentségként horvát edzőt, akkor végképpen elképedve lessük, hogy mi a vér történt a felcsúti konglomerátumnál! Kiesés, csúfság, évtizedekre elegendő töltény a Trollfoci több százezres, a bukás-halmazon élvezettel károgó táborának! Itt az idő, hogy az égésterméket kivigye a szemétbe a vezérség és tényleg azzal törődjenek, amivel kéne. A klub ars poeticája tiszteletet parancsoló. Volt. Talán még lehet! Ha továbbra is marad a felcsúti labdarúgó Patyomkin falu, akkor semmi értelme a jelszóval villogni!

Bejött még a klaviatúrába a Győri Audi ETO szerencsétlensége. Bár ami azt illeti, nem szerencsétlenség, ami a Final Fouron megesett a magyarokkal. Úgy nehéz döntőt nyerni, hogy a csapat első hét góljából hatot a világ legjobb játékosa dobja! Nem rossz, de a jótól elég messze áll. Tényleg a világ legjobbja Heidi Löke. De beállós! Hol voltak a Budaörs, a Békéscsaba ellen sziporkázó átlövők? Akik közül az egyik a döntő két meccsén a lehető legrosszabb időben, legostobább szituban kiállítatta magát. Végzetesen!

Egész évben erre a meccsre készült mindenki Magyarországon! Felhevült hangulat, telt ház, tökéletes rendezés. Erre bukás! Még a csarnokon kívülállóknak is idegesítő volt, hogy a döntőben egy román mezes 13 gólt dobott és ez nem tűnt fel senkinek a győri kispadon. Nem álltak ki rá.

De ezt a témát is annulálta az oroszországi jégkorong-világbajnokság! Ahol a magyar srácok végtelenül őszintén, spártai harcos hősiességével, kimondhatatlan alázattal, óriás energiával jégkorongoztak a világ élvonala ellen. USA, Kanada, Finnország, Szlovákia meg a többi! Csak a névsor olvasása kikészítő! A „szerethető válogatott” ennél jóval kisebb névsor miatt rakta tele a gatyáját! Vas Mártonék meg férfiként, büszkén küzdöttek a gigászok ellen. Dacosan, nem összegörnyedve, hanem egyenes gerinccel. Tudták mi vár rájuk, de tudták, hogy ők a példaképei a jégkorong feltörekvő fiataljainak. Ez pedig hatalmas kihívás! Ennek maximálisan eleget tettek. Nem megélhetési turisták, akik az ügynökük pecsenyéjét előbb sütik meg, mint a szívüket kitennék a játéktérre. Slusszpoénként pedig jól elintézték a fehéroroszokat

Fogadjunk, itthonról senki sem tudja megbecsülni mennyire jó lehet a leghűségesebb, legnagyszerűbb szurkoló-csapattal együtt dübörögni Szentpéterváron!


Most minden magyar góllal nyerhetsz! Katt ide a részletekért!