Shane Tusup rendesen kinőtte magát


Ebben az úszószövetséges Ben Hurban egy dolog egyre jobban kikristályosodik. Ez az amerikai megmondó fiú sokkal többet akar, mint amit ő elsőre ebben látott! Shane Tusup végtelenül egyszerű, önmaga múltját erősen hájpoló férjből a magyar úszótársadalom véleményformáló arcává nőtte ki magát. Egy tök átlagos jenki sportoló volt – úszó eredményeivel maximum csak a nagymamájának büszkélkedhetett – aki Magyarországra csöppenve idővel jó keményre pimpelte magát. Még az egyetemi tanulmányait sem hozhatja fel mentségként, hiszen egy volt a több millió Amerikában tanuló közül, aki valamit majd kezd a diplomájával, mert amúgy annyira nem hajbókoltak előtte a munkaadók!

Összetalálkozott élete nőjével, akit sikeresen ráállított egy olyan útra, amelyen mindenkin keresztülhajthatnak. Odáig fejlesztette magát, hogy az okosságot ő adja a magyar mindenségnek! Teheti, hiszen eszik-isszák a gondolatait, miközben ő csak egy edző. Szép eredményekkel, vakítóan csillogó érmekkel, súlyos dollár százezrekkel jutalmazott feleségének a férje. Az olimpiai meg egyéb dicsőséggel nagy menekülő úthoz juttatta az aktuális, a mindig aranyban érzelmeskedő magas elöljáróságot, maguk számára pedig szélesre kitárta az összes kaput.

Ha viszont durván fogalmaznék, akkor Shane Tusup egy messziről jött, átlagos férfi! Akivel Amerikában már nem áll szóba senki, nyilván nem alap nélkül. Még egyszer: itt lett valaki, de ez még nem alap arra, hogy az egész magyar úszótársadalmat savazza, majd a szavai súlyától felhördülő közvélemény halkítására kifaroljon azzal, hogy „azt én nem is úgy gondoltam!” Az ő nevét egyelőre nem látni semmilyen dicsőség falon!

Igaz, bravúros teljesítményt hozott ki nejéből, de ettől még nem lesz mindenható. Tusup addig beszélt egyre magasabbról, kontroll nélkül, hogy mostanában, onnan fentről, már nem csak a bukott és a jelenleg is regnáló szövetség vezetőségébe veri a csúfot, hanem már ő tesz fel kérdéseket, pardon, ő tesz erős kijelentéseket az egész medencés társadalom munkásságával, létével kapcsolatban. Aki pár éve még Bukarestet keverte Budapesttel! Ezek után simán elképzelhető, hogy ő akar a szövetség hatalmassága lenni, de minimum a jövendőbeli csillebérci szuperuszoda sportkomplexum gazdája.

Fogadjunk, hogy ez a férfi még nagyon bekavar a magyar úszásba!