Rajtol a férfi kosárlabda Európa-bajnokság!


Horvátország1.30  Szlovénia3.55
A horvát csapat nagyon jó felkészülést zárt: kilenc mérkőzését mind megnyerte, többek között a német, litván és török csapatokat legyőzve. Számos európai top ligában játszó játékos alkotja a keretet, közülük is kiemelkedik Ante Tomic és a 21 éves Dario Saric. Utóbbi az Eb egyik nagy sztárja is lehet, nagy karriert jósolnak neki az NBA-ben is.

A másik oldalon nem tűnik ilyen tökéletesnek a helyzet. A szlovén csapatnak ugyanis mellőznie kell a jobbik Dragic testvért, Gorant. Az ő távollétében a kisebbik testvér, Zoran feladata lesz, hogy diktálja a tempót és a hátán vigye a válogatottat. Felkészülésük eléggé felemásnak mondható, megverték az olasz, ukrán és finn válogatottat is, de kikaptak Lettország és Szerbia együttesétől.

Tipp: Horvátország -6,5 @ 1.90


Olaszország1.33  Törökország3.30
A nap egyik rangadója lesz ez az összecsapás. Ez az Eb halálcsoportja, tehát minden egyes mérkőzés nagy téttel bír.

A Danilo Gallinari fémjelezte olasz keret bombaerősnek tűnik. A felkészülés alatt ugyan kikaptak az ukrán és szlovén együttestől, nagy pozitívum azonban a gárda háza tájáról, hogy egészséges a csapat. Náluk a legnagyobb kérdés talán az, hogy a sok sztár hogyan tud majd együtt játszani, mennyire sikerül összeszokniuk.

Törökország is igen felemásnak tűnt a felkészülés alatt. Megverték Litvániát és Görögországot, de kikaptak a lett és a lengyel válogatottól. Legnagyobb sztár most a keretben az NBA-ben játszó Ersan Ilyasova, viszont Asik és Turkoglu hiánya nagy érvágás lehet számukra. Három 1995-ben vagy azután született játékost találunk a keretükben, elkezdődött tehát az új generáció beépítése.

Nagyon fontos ez a mérkőzés mindkét csapat számára, hiszen a győztes nagy előnybe kerülhet már az első napot követően.

Tipp: Olaszország -6,5 @ 1.90

Eredő odds: 3.61