PL: Moniz a Wigannél?


Még mielőtt a szívükhöz kapnának a Ferencváros szurkolói, gyorsan leszögezzük, hogy messze nem Ricardo Moniz a legesélyesebb a PL-ből kiesett, de az angol FA-kupát elhódító Wigan Athletic kispadjára. Roberto Martínez távozik az egyesülettől, és feltehetően David Moyes helyére érkezik az Evertonhoz, és ahogyan tavaly nyáron, amikor a másik liverpooli csapat kispadjával kapcsolatban került elő a spanyol tréner neve, a lehetséges utódok között ezúttal is szerepel Moniz – legalábbis a fogadóirodák szerint.

A holland szakember korábban már dolgozott Angliában, mégpedig Martin Jol segítőjeként a Tottenhamnél, tehát a neve nem cseng ismeretlenül a szigetországban. Persze, Moniz korábban egy roppant szimpatikus nyilatkozatában kitért arra, hogy még valójában semmit nem ért el a Ferencvárosnál, így nevet sem csinált még magának, tehát korai lenne egy nagyobb klubhoz történő távozásáról beszélni. Mindazonáltal az angol másodosztály talán nem tűnik számára megugorhatatlan akadálynak, különösen ha egy olyan csapatról beszélünk, mint a Wigan, amelynek keretében kontinentális stílusú labdarúgók sorakoznak, és a csapat stílusának köszönhetően üde színfolt volt a Premier League alsóházában.

Persze, kérdés, hogy hányat tud majd megtartani belőlük a csapat, ugyanis ilyen helyzetben gyakran előfordul, hogy a keret jelentősebb része távozik, tehát az új edzőnek egyrészt könnyebb dolga lehet saját stílusára formálni a játékosállományt, illetve amennyiben a vezetőség ugyanezt a vonalat vinné tovább, egyszerű Európából olcsó játékosokkal feltölteni a megüresedett helyeket, ami indokolhatja a kontinentális játékospiacot jól ismerő menedzser kinevezését.

A poszt legesélyesebbjeinek a Manchester Unitednél dolgozó szintén holland René Meulensteen (@ 3.00), a legutóbb a Boltont edző, jelenleg klub nélküli Owen Coyle (@ 4.50), illetve Martínez asszisztense, Graeme Jones (@4.50) számítanak. Moniz kinevezése 25-szörös pénzt érne.

Tipp: a Wigan edzője Graeme Jones lesz @ 4.50