Nyerni kell, hogy esély maradjon a feljutásra


Lengyelország–Magyarország
Győzelemmel nyitottunk a tornán a házigazdák ellen, de aztán becsúszott két vereség is. Először az osztrákok, majd a listavezető Dél-Korea leckéztetett meg minket.

A folyamatosan fejlődő koreai jégkorong kezd beérni, hiszen mind a két tavalyi A csoportos világbajnokság kiesőjét megverték: minket és Kazahsztánt is. Ezt Nagy Krisztián, a válogatott támadója is megjegyezte: „Mi is nagyon igyekszünk, hogy visszajussunk az elitbe, ugyanakkor Dél-Koreában talán már befejeződött a generációváltás, aminek mi még most érünk a végére. De bele fogunk szokni, odaérünk."

Korea ellen az egyetlen gólunkat szerző Kóger Dániel így nyilatkozott a mérkőzés után: „Gyakorlatilag az egész meccset emberhátrányban töltöttük, így nem lehet meccset nyerni. Mindegy, hogy jogosak voltak-e az ítéletek vagy sem, az a kiállítás, amit a bíró befúj, nincs mivel vitatkozni. Nem lehet végig hátrányban játszani, mert úgy nem lehet győzni. A helyzeteink megvoltak, azokat csak be kéne lőnünk...”

A következő mérkőzés a lengyelek ellen vívjuk, akik ellen utoljára tavaly novemberben játszottunk, amikor is 2-1-re tudtuk őket legyűrni Orban és Sofron góljaival.

Lengyelország jelenleg előttünk tartózkodik a tabellán. Ők is megverték a házigazda Ukrajnát, majd Kazahsztánnal szemben csak hosszabbításban maradtak alul, ami egy pontot ér a tornán. Figyelemre méltó, hogy az utolsó két mérkőzésükön csupán kettő gólt kaptak.

A rossz helyzetkihasználásunkon javítani kell, ha legalább életben szeretnénk tartani a feljutási esélyeinket. Már nincs hibázási lehetőség, amire Bálizs Bence a válogatott hálóőre is felhívta a figyelmet: „Biztos vagyok benne, hogy izgultak a srácok. Ki ne izgulna, amikor a feljutásért játszunk? A hátralévő két mérkőzésen nyernünk kell, nincs más választásunk. Oké, hogy most veszítettünk, de a következőt meg kell nyerni, hogy bármi megtörténhessen az utolsó játéknapon.”

Tipp: Magyarország -1.5 @ 2.65

A csoport állása: