Mi lehet a Kiss László-ügy hátterében?


Lehet, hogy az egykori erőszakolós történet egyik szereplője príma edző. Meg tapasztalt ember, ha már csak a korát nézzük, akkor is… De az biztos, hogy nem veszi a jeleket, hogy mit kellene lépnie egy adott esetben, vagy nem hallgat a tanácsadóira, vagy tényleg azt hiszi, hogy mindent elhomályosít majd az ő edzői glóriája.

Mert minden, amibe ő az elmúlt hónapokban belekeveredett, abból egészen pocsék módon mászott ki. Már ha kimászott. Inkább egyre mélyebbre süllyedt.

Már a Hosszú Katinkás ügyben is meglehetősen rossz szerepet vagy kapott, vagy pedig afféle misszióként, önként vállalta. Rosszkor szólalt meg! Aztán lehet, hogy csak simán odalökték a sűrűbe. Ahogyan az egyik kedves kollégám írta annak idején: karaktergyilkosság áldozata lett! Ő, aki annyi jó tanácsot adott nem csak az úszóknak, de a fiatal edzőknek is, most meg sorozatban rossz döntéseket hoz… Nem érezte, hogy nincs mondanivalója? Amit meg kiejtett meg amilyen szituba sodródott, még jobban kompromittálta őt?

Senki sem súgta meg neki az erőszakolós ügy kirobbanása után, hogy Laci bácsi, jobb lenne menekülőre venni a figurát. Az lett volna a legjobb. Megköszönni mindenkinek a szép éveket, nem nyilatkozni sehol, elvonulni horgászni a szép járulékokból, enni jókat, aludni jókat.

Ő sem gondolta komolyan, hogy az olimpiai érmei felmentést adnak erre?

Meg azoknak a megszólalása, akik csak ártottak, de úgy gondolták az ő okos megmondásuk nagyon kell ehhez a rém kellemetlen helyzethez. Az Aczélból megszólaló, az uszodai eseteket összemosó, bizalmas kacsintást bemutató gyökér dolgozat sem szaporította az ügyben amúgy is csekély mennyiségben Kiss László oldalán állók számát.

Erre a tűzre dobott még a híres „Sómen Sándor”! Akihez mondjuk beköltözhetett volna Kiss László. Akivel aztán 24 órán keresztül beszélgethettek volna, hogy milyen tökös dolog hárman megcsinálni valakit, eszméletlen állapotában. Aztán „progyuszer Hajdú” meg befrizbizte volna Kisst az ártatlanság olimpiai esélyesei közé.

De nem szabad megfeledkezni a vízilabdázás Öveges professzoráról, a nyilatkozatával nagyot Csapóról, aki azt az éktelen vizespoharas baromságot összehordta a megerőszakolás, ártatlanság viszonylatában.

Fogadjunk, hogy kevesen tudják, miért kellett Kiss Lászlóval ezt az erkölcstelen cirkuszt végig tolni!