Látjuk-e még valaha Klicskót a ringben?


Érdekes, dramaturgiailag nagyon feszes volt Klicsko és Joshua mindféle csillogó övről és hangzatos címről szóló bokszmeccse. Egyik sarokban Klicsko, aki mégis csak ennek a volt KGST-s tábornak ütött össze el nem halványuló dicsőséget, és még az ukrán forradalmat is szította! De leginkább eszességével és kíméletlenül hosszú karjaival kergette ámulatba a világ ökölvívásért reszkető népét. Amerikában is talált magának rajongókat, kitűnő bizniszt, meg egy csepp termetű feleséget. Az a kis színésznő furán mutatott a kétméteres óriás mellett, de boldogok. Még úgy is, hogy a nő a szülése után mélyebb depibe esett, mint embere az angol Fury elleni vereség után.

A másik sarokban meg a Klicskóhoz képest kisfiúnak tűnő Anthony Joshua, akinek 27, élettel eltöltött éve talán erény, talán veszteség. Koros rutinnal szemben az erős, de tapasztalatlan fiatal.

Klicskót lehet szeretni a nagy győzelmei miatt. De a ringben mutatott stílusa sokakat arra ébresztett, hogy lássák őt bukni Joshua keze által. Klicsko amúgy okos fiú, jól értékesítette magát a bokszhoz látványosan kötődő Germániában, plusz a jenkiket is meghódította. Akik aztán fanyalogtak ökölvívásán, de ez csak annak szólt, hogy nem a szabad ország szülötte. Anthony Joshua meg Angliában növesztett hatalmas szeretetet magának. Ha csak azt vesszük, hogy erre a párharcra a 85 ezres Wembley stadionba kétszer annyi jegyet is eladhattak volna, elég bizonyíték a rajongásra!

Az összecsapáson Klicsko ide-oda mozgott a sajnálat és a feltámadás ringjében. Amikor az 5. menetben padlóig ütötte őt az angol, sajnálták. Aztán a feltámadását őrjöngve fogadták, ugyanakkor vesztét kívánták. Egészen elképesztő volt, ahogyan az angol kihúzta azt a kritikus időszakot, amikor az ukrán majdnem kicsinálta! Sokan ünnepelték Klicsko koronázást, de jött a dráma. Az angol szőnyegbombázás szerű ütés-sorozata kikészítette ellenfelét. Klicsko tekintete zavarodottá vált, talán még látta Lenint feltámadni. A bíró meg őt látta kipurcanni. A legenda meghalt, ezzel együtt új született! Joshua győzött!

Fogadjunk, hogy nagy kérdés lesz: látjuk-e még a ringben Klicskót vagy megáll ebben az állapotában?