Két keréken: bringa és motor


Habár a Honvéd kitüéses győzelme kicsit megkavarta az állóvizet, július közepén a vizes vb-ig azért leginkább semmi nem történik az átigazolásokat illetve a női Eb-t, na meg az Universiadét leszámítva, úgyhogy a megszállott sportőrültnek ilyenkor el kell hagynia komfortzónáját, hogy valahogyan pótolni tudja a szükséges adrenalinmennyiséget.

Noha a kiváló televíziós közvetítéseknek köszönhetően az utóbbi években folyamatosan nőtt a kerékpár népszerűsége, a folyamatos botrányok miatt időnként az lehet a benyomásunk, hogy itt valójában a teljesítményfokozók előállítói versenyeznek egymással. De azért még ne felejtsük el teljesen Franciaország körbebringázását, és nemcsak azért, mert jó néhány versennyel kapcsolatban is felmerülhet, hogy valójában a jól időzített doppingon formán múlik minden, ugyanis eleve már önmagában a gyönyörű képek miatt is érdemes követni az eseményt, hiszen a csodálatos Franciahont elég jól bemutatja a körverseny közvetítése, de azért az is izgalmas látvány, ahogyan az emberi teljesítőképességet meghazudtolva tekernek a srácok hegyre föl és hegyről le. Na, és az sem mindegy, hogy fogadhatunk is erre az egészre: bár Chris Froome (Skye) a Pireneusokban is egészen nyugodtan tekert az élen, a széllel nehezített sík, 13-as szakasz megtépázta az előnyét, de legalább riválisai közül Valverde defekt miatt gyakorlatilag kiesett. Igaz, Contadorék följöttek rá, de továbbra is nagyon úgy tűnik, hogy jövő hétvégén Párizsban is ő fut majd be az első helyen. A szakaszgyőztesekkel még bőven elmazsolázgathatunk az elkövetkező időszakban, de a tutit azért bemondjuk:

Tipp: Chris Froome végez az első helyen @ 1.25
 

A MotoGP mondjuk, bőven a magyar sportrajongó komfortzónáján belül volt, ameddig Talma is a környéken tekert, és nagyon sokan inkább ezt a sok pozíciócserével és látványos küzdelemmel fűszerezett, életveszélyes műfajt nézik, mint a számolgatós, taktikusabb Formula–1-et. Nos, ezúttal az F1 mezőnye után a MotoGP-sek bömböltetik az erőforrásokat Németországban, ugyanis a Nürburgringen rendezett futam után egy héttel az ország másik felében, a Sachsenringen támadnak a motorosok. Persze, itt elég kicsi az esélye, hogy német pilóta sikerének örüljön a közönség, a mezőny egy szem hazai versenyzője, Stefan Bradl ugyanis komoly meglepetést okozna futamgyőzelmével – 75-szörös pénzt fizetne, amennyiben behúzná a Német Nagydíjat.

Sokkal kevésbé lenne meglepő a világbajnoki címvédő, Jorge Lorenzo (Yamaha) győzelme, aki a leggyorsabb volt az első szabadedzésen – ő annyira kemény csávó, hogy nem zavarja, hogy két hete eltörte a kulcscsontját Assenben. Lorenzo sikerét 3.00-as oddsszal lehet megtenni, de a vb-pontversenyben vezető Dani Pedrosa (Honda) számít favoritnak, aki zsinórban negyedik Német GP-győzelmére hajt, és aki egészen feljött riválisára a gyakorlás utolsó perceiben – győzelme 2.40-szeres nyereményt ér.

A futamgyőzelmet tekintve a 46-os rajtszámmal versenyző, és 46. próbálkozásra két hete újra győzni tudó yamahás Valentino Rossi is képben van (@ 5.50), de a királykategóriában első szezonját futó Marc Márquezről (Honda, @ 3.00) sem szabad megfeledkeznünk. A szabadedzésen egyébként estek-keltek a versenyzők, Cal Crutchlow, Andrea Dovizioso és Andrea Iannone is megütötte magát, és mivel motorversenyzőkről van szó, akik egészen máshogy vannak bekötve, mint a normális emberek, a két hete magát összetörő Lorenzo győzelmében hiszek, mert ezek olyan csávók, akik az őket érő csapásokra általában kiugró teljesítménnyel reagálnak.

Tipp: a Német Nagydíj győztese Jorge Lorenzo @ 3.00


A nyár közepe nem nagyon kedvez a futball vagy a tenisz rajongóinak, így itt a lehetőség, hogy jobban teljen az idő mire a kedvenc bajnokságaid újra elindulnak! Fogadj minél több sportágra, hogy minél nagyobb bónuszt zsebelhess be: 
július minden hetében 5000Ft bónuszra tehetsz szert!