Jégen az elit


Tizenhat csapat, tizenhat napon át küzd majd a világbajnoki címért a Csehországban rendezett tornán. A mérkőzéseket két városban; Prágában és Ostravában rendezik majd, egy 17 és egy 10 ezer fős arénában.

Toronymagas esélyest nehéz találni, de tudja mindenki, hogy a kanadai válogatott az egyik legjobb a világon. Még akkor is, ha sok játékosuk az NHL rájátszásában vívja meg csatáit a vb ideje alatt is. Jelenleg Oroszországgal azonos szorzót kaptak (3.15), utánuk a svédek (5.50) majd a házigazda csehek jönnek (7.00). Kicsit talán meglepő, hogy az amerikai válogatottat csupán a hatodik legesélyesebbnek tartják 18.00.

Kanada1.11  döntetlen10.00  Lettország16.00
Kanada válogatottja erősödött köszönhetően annak, hogy a Pittsburgh kiesett a rájátszásból és jön a sztárjuk, Sidney Crosby. Mint az egyik legnagyobb név a vb-n, ő lehet a legveszélyesebb is. Nagyot kaszálhatunk azzal, ha Crosby lövi a legtöbb gólt a tornán 14.00. Előtte három orosz játékost is találunk a listán: Kovalchuk, Malkin, illetve Tarasenko személyében és a szorzók alapján utóbbinak van a legnagyobb esélye arra, hogy a világbajnokság legeredményesebb játékosa legyen 7.50

Szó mi szó nagy esélye van Kanadának. A tavalyi lebőgés után (kikaptak a finnek ellen a negyeddöntőben) idén javítani fognak, és ha nem is nyerik meg, de top 4-ben ott lesznek.

Kicsit foglalkozzunk a lettekkel is, ugyanis javulgat a válogatottjuk. Igaz, egy évvel ezelőtt nem jutottak tovább a csoportból, de sikerült 9 pontot szerezniük, amivel csak két pontra kerültek a továbbjutástól. Megverték Kazahsztánt, Finnországot és az USA-t is! Idén egy kis szerencsével bejuthatnak a negyeddöntőbe, onnan viszont aligha lesz tovább.

Tipp: 1. játékrész – Kanada @ 1.49


Oroszország1.14  döntetlen8.75  Norvégia12.50
A címvédő is az első napon lép pályára. Oroszország nagy esélyekkel indul idén is a végső győzelemért. Tavaly elég könnyedén masíroztak át a mezőnyön, elkerülve a legnagyobb vetélytársat, Kanadát. Pedig összekerülhettek volna a döntőben, de az őket legyőző finneket kellett végül lemosniuk 5-2-re a pályáról. Tíz mérkőzésükből tízet megnyertek, ergo maximális pontszámmal jutottak tovább a csoportból is és aztán a kieséses szakaszban se vétettek ugyebár, és ezzel begyűjthették országuk 27. világbajnoki címét.

Idén is játszi könnyedséggel menetelhetnek, bár most nincs Alex Ovechkin. Helyette van viszont egy kis szupersztárrá érett Tarasenko a keretben.

Norvégiáról se feledkezzünk meg. Tavaly megverték az olaszokat és a dánokat, majd szétlövésben kaptak csak ki a franciáktól. Nekik a bennmaradás a tét és ezt valószínűleg nem az oroszok ellen akarják és fogják megvalósítani, ugyanis nagy téttel bíró meccsen nagyon régen verték meg utoljára az oroszokat.

Tipp: Oroszország 4,5 gól felett @ 2.14

Eredő odds: 3.19