Hoki vb: Ünnep után újra harc


Németország1.24  döntetlen7.80  Magyarország8.50
A hatodik csoportmérkőzésünkön egy kiélezett mérkőzést hozott, de végül 5-2-re tudtunk diadalmaskodni a fehérorosz válogatott ellen.

Az első harmadban Nagy Gergő és Vas János (emberhátrányos) góljaival szereztünk vezetést, viszont itt még jött egy szépítő gól Platt-tól és 2-1-gyel kezdhettük a második harmadot. Ahol szintén lejátszottuk a pályáról a fehéroroszokat, akiknek az egész találkozón alig volt helyzetük. Mégis egyenlítettek a semmiből. Aztán a harmad közepén Sebők zseniálisan ugrott ki és lőtt egy gólt, majd utána Galló is megköszönte az elvesztett fehérorosz korongot és ő is beköszönt Lalande kapusnak. Ekkor cserélték le az elsőszámú hálóőrt.

A harmadik harmadban Vas János ütött még egy emberhátrányos gólt üres kapura és ezzel eldőlt, hogy sikerül beelőznünk az Fehéroroszországot a tabellán.

Viszont ahhoz, hogy bent maradjunk vagy a saját kezünkbe kell venni a sorsunk és megverni a németeket, vagy megvárni, míg kedden a franciák legyőzik a fehéroroszokat. Az első lehetőségre készültek a fiúk a vasárnapi szünnapon.

Az első gólunk szerzője, Nagy Gergő a következőképp nyilatkozott az NS-nek: „Felejthetetlen este volt a Fehéroroszország elleni győzelmünk, ám máris itt az újabb lehetőség, hogy ezt még egyszer átéljük, együtt, hogy újra felhúzzák a magyar zászlót. A Kanada-meccs után is kint jártunk a szurkolói faluban, de akkor mégiscsak kikaptunk 7–1-re, szóval annyira nem lehetett élvezni, pedig tényleg parádés, amit a szurkolóink művelnek. Most örülünk neki, hogy valamit vissza tudtunk nekik adni.”

A németeknek jó esélyük van továbbjutni a negyeddöntőbe, és hogy ezt bebiztosítsák, ahhoz meg kéne minket verniük. Meglátjuk, hogy hatott ránk a győzelem és az utolsó pihenőnapunk.

Ellenfelünk vasárnap az amerikai válogatottal mérkőzött és meglepetésre sikerült nyerniük 3-2-re. A rendes játékidő utolsó percében ütötte Holzer a győztes gólt. Érdemes lesz figyelni a legjobbjaikra: Gogulla és Schultz már 7-7 pontnál jár, de hattal követi őket Hager is a világbajnokság kanadai táblázatán.

Már így is csodálatosan teljesített a magyar válogatott a világbajnokságon. Vajon felteszik az i-re a pontot? Bízzunk benne! 

Tipp: 1. játékrész döntetlen @ 2.95 

Most minden magyar góllal nyerhetsz! Katt ide a részletekért!