Hoki vb: Újonc a címvédő ellen


Magyarország45.00  döntetlen28.00  Kanada1.01
Az oddsokból is látszik, hogy sajnos nem mi vagyunk a mérkőzés esélyesei. A jégkorong Kanadából indult és ehhez hűen ők nevelik ki talán a legjobb játékosokat is. Megszámlálhatatlan aranyéremmel rendelkeznek már és egyet a sok közül épp tavaly sikerült megszerezniük, amikor is a világbajnokság döntőjében 6-1-re verték az oroszokat.

Idén egy másik nagy riválissal kezdtek pénteken. Az USA válogatottja volt az ellenfelük és nem indult jól számukra a mérkőzés. Az amerikai válogatott ugyanis Patrick Maroon góljával öt játékperc után megszerezte a vezetést egy emberelőnynek köszönhetően. De nem kellett sokat várni a válaszra: jött Taylor Hall és kiegyenlített rá fél percre. Az első harmadban még Gallagher is betalált kanadai részről, így előnnyel indulhattak a második harmadban, ahol Matt Duchene a coloradói pontgyár lőtt egy szépségdíjas gólt.

A harmadik játékrészben még Jenner és Marchand is lőtt egyet-egyet így szinte kiütötték egy 5-1-es végeredménnyel a szomszédjaikat. Ennek, és az oroszok csehek elleni vereségének is köszönhetően Kanada lépett elő a tornagyőzelem legnagyobb esélyesévé.

A mi válogatottunk az északi szomszédokkal kezdett, vagyis Szlovákiával és 4-1-es vereséget szenvedtünk. Viszont örülhettünk Frank Banham góljának, aki még 1-0-nál lőtte azt, így egy kis ideig újra meccsben voltunk. Viszont Jurco nem sokkal rá betalált, majd lőttek egyet a második és a harmadik harmadban is.

Benk András így nyilatkozott a mérkőzésről: „Tisztes helytállás az első meccsünkön, sajnos ebben most nem volt több. Pedig lehetett volna, ha 3-1-nél az emberfórunkban gólt lövünk, mert a helyzeteink megvoltak, akkor izgalmas lehetett volna a vége.”

Sebők Balázs pedig már előretekintett a mérkőzés után: „Ezt a meccset most el kell felejtenünk, mennünk kell tovább, Kanada ellen semmilyen nyomás nem lesz rajtunk. Még ellenük sem feltett kézzel megyünk ki a pályára, utána úgyis lesz egy pihenőnapunk.”

Tehát nem adjuk meg magunkat a jégkorong nagyhatalmának. Rich Chernomaz szövetségi kapitány szülőhazája ellen vezetheti a válogatottunkat vasárnap és felhívta a figyelmet, hogy olyan gyors tempóban játszanak a kanadaiak, ami a magyar válogatottnak szokatlan lehet. Éppen ezért a lehető legkevesebb hibával kell majd játszaniuk.

Mikor utoljára az A-csoportos vb-n szerepeltünk, szintén összesorsoltak minket a juharlevelesekkel, ám akkor nem lett szép vége; 9-0-ra kaptunk ki tőlük. Tudjuk, hogy most sem Kanada válogatottja ellen kell pontokat szereznünk a bennmaradáshoz, és erre amúgy sem mutatkozik sok esély.

Tipp: Magyarország 0,5 gól felett @ 1.75

Most minden magyar góllal nyerhetsz! Katt ide a részletekért!