Hoki vb: A szomszédokkal kezd jégkorong válogatottunk


Szlovákia1.14  döntetlen10.00  Magyarország12.00
Első ellenfelünk az északi szomszédjaink lesznek, akik már 1996 óta bizonyítanak a legjobbak között. Egyszer már sikerült elhódítaniuk a világbajnoki címet is (2002). Tavaly csupán a kilencedik hely jutott nekik, de négy évvel ezelőtt a döntőig meneteltek, ahol be kellett érniük egy ezüstéremmel.

Négy NHL játékosuk is jön a tornára. Martin Marincin, aki a Toronto Maple Leafs-szel futott őrült gyenge szezont, Andrej Sekera az Edmonton bekkje, aki termelt az idény során 30 pontot, a fiatal Marko Dano is jön a Winnipegtől és a Detroittal playoffba jutó Tomas Jurco is. Viszont a szlovákok részéről sokkal nagyobb nevek nem jönnek a tornára. Marian Gaborik, Zdeno Chara, Marian Hossa és Jaroslav Halak sem utazott a kerettel, pedig ők kulcsembereknek számítanak az NHL-ben is.

A legtöbb játékosuk a Slovan Bratislavából érkezik. Szám szerint hatan lesznek ott a vb-n a pozsonyi alakulatból, akik nem mellesleg idén KHL rájátszásába jutottak, ahol aztán az első körben a CSZKA kisöpörte őket egy laza 4-0-val. Viszont összességében elmondható, hogy idén is szépen teljesítettek a szlovákok a klubcsapataikban. A válogatottnak viszont nem sikerült a legjobban a felkészülés: nyolc meccsből csupán hármat tudtak megnyerni.

A mieink öt meccsből kettőt nyertek a felkészülési időszak alatt. Mind a két győzelmünket Ausztria válogatottja ellen szereztük, valamint kikaptunk a szlovénoktól, a kazahoktól, és az orosz válogatott B csapatától is.

Nálunk is van egy klubcsapat, amely sok játékost ad a válogatottba. A Fehérvár tizenegy jégkorongozót küld a vb-re, de rajtuk kívül Erdély Csanád is jégre léphet, aki az amerikai Sioux Falls csapatától érkezett.

Nem feltétlenükl a szlovákok ellen kell pontot/pontokat szereznünk, de persze senki nem bánná, ha a magyar csapat győzelemmel kezdené a világbajnokságot.

Tipp: Mindkét csapat legalább két gólt szerez @ 2.08