Hoki vb: A legfontosabb meccs jön


Magyarország5.40  döntetlen5.40  Franciaország1.45
Vasárnap Kanadával mérkőzött meg válogatottunk és habár kikaptunk 7-1-re, minden elismerés a fiúké, hiszen voltak olyan percei a mérkőzésnek, amikor be tudtuk szorítani a hoki hazájának nemzeti csapatát. NHL sztárokkal teletűzdelt csapat ellen egyáltalán nem vallottunk kudarcot. Sőt, a mérkőzés legszebb találatát mi szereztük, Bartalis István révén. Ráadásul még a kanadai lapok is megemlítették, hogy a magyar szurkolótábor milyen remek hangulatot teremtett.

Még Taylor Hall is, az Edmonton Oilers sztárja, vagyis hát egy, a sok kanadai pontgyáros közül is így vélekedett: „Minden évben egyre jobb és jobb csapatok érkeznek a tornára. Sohasem könnyű a meccs ezek ellen a srácok ellen. Remek hangulat volt. Ez az egyik legjobb, amit hallhatunk, amikor a jégen vagyunk. Énekeltek, tomboltak, kiváló hangulatot varázsoltak az egész mérkőzés alatt”.

Nagy Gergő ezeket mondta a találkozóról: „A második harmad elején megvoltak a helyzeteink az egyenlítéshez. Ezt talán nagyképűség nélkül mondhatjuk. Az ellenfél azonban rátett egy lapáttal és öt perc alatt döntött. Az egyéni hibáinkat azonnal megbosszulták. Most fontos, hogy mielőbb elfelejtsük a meccset, és felálljunk a padlóról. Híresek vagyunk arról, hogy utóbbira képesek vagyunk. A franciák elleni a vb legfontosabb mérkőzése lesz számunkra."

Nem véletlenül fogalmazott így, ugyanis ez az a válogatott, melyet lehet esélyünk megverni. Igaz, a németeket legyőzték büntetőkkel, így nekik már van két pontjuk.

Ősszel játszottunk velük egyet egy Norvégiában rendezett nemzetközi tornán, ahol 3-1-re kikaptunk tőlük. Régebbi eredményeket felesleges néznünk, hiszen a legkorábbi egy 2010-es találkozó lenne és azóta rengeteg minden változott mind a két csapatnál.

Az viszont biztos, hogy két francia játékosra nagyon kell figyelni. Az egyik Perret, aki már egy gólnál és egy asszisztnál jár, de Damien Fleury-t is fél szemmel mindig követni kell, mert ő eddig az IIHF világbajnokságokon kilenc meccs alatt hat gólt szerzett és nagy érdeme volt a tavalyi francia bennmaradásban is.

Ha olyan bátor és fáradhatatlan játékot mutat újfent a válogatottunk, mint a szlovákok és a kanadaiak elleni meccsen, akkor elkaphatjuk a franciákat. Egy győzelemmel pedig már a német-francia kettős elé is ugorhatnánk.

Tipp: Magyarország góljai 1,5 felett @ 1.66

Most minden magyar góllal nyerhetsz! Katt ide a részletekért!