Hoki vb: A finnek sem fognak kegyelmezni


Finnország1.01  döntetlen28.00  Magyarország45.00
Az oddsok alapján nem sok jót jósolnak nekünk és lássuk be, tegnap a megszoríthatónak hitt franciák is elkalapáltak minket. Kedden 6-2-re kikaptunk Franciaországtól és így nehéz helyzetbe kerültünk. Bár Fehéroroszország rosszabb gólaránya miatt még mindig mögöttünk van a csoportban.

A franciák elleni meccset tizenhét percig jól tartottuk. Ritz révén ugyan vezetést szereztek, de Vas Márton góljával sikerült egyenlítenünk. Ám az első harmad utolsó három percében két gólt is kaptunk. A második harmadot is megnyerte az ellenfél 1-0-ra és a harmadikban se tétlenkedett, bár ott még Sofron István betalált egyszer.

Talán a gyenge kapusteljesítményünkön ment el, hiszen többet lőttünk kapura, mint a franciák mégis néggyel többet kaptunk. Rajna végigvédte a találkozót és egy borzalmasnak mondható 71%-os védési hatékonyságot tudott hozni, míg a másik oldalon 91%-kal védett Huet.

„Egy ilyen csapat ellen nem szabad ennyi időt és helyet adni, hogy átkorcsolyázzanak rajtunk” – nyilatkozta Vas Márton, együttesünk kapitánya az NS-nek – „végig sokkal agresszívebben kellett volna játszanunk. Talán a harmadik harmadban voltak olyan pillanataink, amikor be tudtuk őket szorítani, nem hagytunk nekik időt.”

„Nagyon rosszul játszottunk” – kezdte őszintén és önkritikusan Sofron István az NS-nek – „a mérkőzésen csomó olyan pillanat adódott, amikor mi teremtettünk lehetőséget az ellenfélnek, amely aztán a góljait is ezekből szerezte. Nem tartottuk be a taktikát, hátul folyamatosan hibáztunk, nem egyszerűen játszottunk.”

Lehetne mondani, hogy most itt az ideje a javításnak, de a finnek nem fognak kegyelmezni, mert versenyben vannak a csoportelsőségért Kanadával. Ráadásul pihenőnapról jönnek és előtte az amerikai válogatottat fektették két vállra 3-2-vel.

A finnek első meccséről szóló cikkben nem lőttünk annyira mellé, hogy kire kell majd figyelni. Mikael Granlund már 6 pontnál jár, és ezzel vezeti a pontlistát csapattársával, Patrik Laine-nel holtversenyben.

A mai mérkőzésen nem sok esélyünk van, és már csak úgy tudunk bent maradni, ha a következő fordulóban megverjük Fehéroroszország válogatottját, ami szintén keménydiónak számított eddig.

Tipp: Laine gól @ 1.53 

Most minden magyar góllal nyerhetsz! Katt ide a részletekért!