Hoki vb: Az utolsó szalmaszál


Magyarország10.00  döntetlen7.75  Fehéroroszország1.22
A miénk az egyetlen olyan csapat, amely még nem szerezett pontot a világbajnokságon. Az aktuális ellenfelünk ugyanis pár napja legyűrte a szlovákokat és így három pontra már szert tett. Utoljára egyébként 2014-ben játszottunk a fehéroroszokkal és akkor egy szoros meccsen 2-1-re kikaptunk tőlük.

Ami a jelent illeti, Stepanov és Lisovets állnak a házi kanadai listájuk élén 4-4 ponttal, míg a miénken Bartalis István van az élen szintén négy ponttal. Ez annyit jelent, hogy Bartalis a góljaink 80%-ban részt vett gólszerzőként vagy gólpasszt adóként.

Pénteken mind a két csapat 5-5 gólt kapott aktuális ellenfelétől. Mi az USA-val játszottunk egy 5-1-et, a fehéroroszokat pedig a németek verték meg 5-2-re.

Az USA ellen is bírtuk kapott gól nélkül 24 percig. Aztán hirtelen jött még egy és majd később még három. Sofron István révén tudtunk szépíteni a harmadik harmad végén egy emberelőnyös helyzetből. Azért olyan jól nem sikerült ez a mérkőzés, mint a finnek elleni. Mindössze nyolc kapura lövésünk volt, szóval nem igazán dolgoztattuk meg Kinkaid-et.

Rich Chernomaz mester is látta ezt és a mérkőzés utáni nyilatkozatában ki is emelte: "Néhány perc alatt kiértékelhetem a nyolc lövésünket és az öt kapott gólunkat… Megérdemeltük, hogy ennyivel veszítettünk. Az előző mérkőzésünkön 3-0-ra kikaptunk Finnországtól, de akkor sokkal zártabban védekeztünk, kevesebb gólhelyzetet engedélyeztünk, a támadójátékunk ugyanolyan hatástalan volt, ám mostanra leromlott a védekezésünk. Túl sok szabad területet hagytunk, és a jó csapatok ezt kihasználják. Azért vagyok csalódott, mert nem figyeltünk és korcsolyáztunk eléggé, hanyagul bántunk a koronggal, rosszul is cseréltünk, és így kaptunk hármat is. El tudom fogadni, ha kikapunk, főleg, mivel jól tudom, hogy az elit-világbajnokságon szerepelünk, de akkor sem térhetünk el a taktikánktól.”

Pénteken ismét a még csak 22 éves Vay Ádám védte a kapunkat, akit 37 lövéssel kínáltak meg és ebből összehozott egy 86%-os védési mutatót. Ő is nyilatkozott a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón: „Ez más meccs volt, mint a Finnország elleni, máshogy is kellett rá készülni. Nagyon jól kezelték és járatták a korongot, ezért is fáradtunk el hamarabb izomzatban és agyban. De ki fogjuk javítani a hibáinkat. Holnap is jó meccsre számítok függetlenül attól, hogy játszom-e vagy sem. Már az nagy dolog, hogy kétszer is játszhattam egymás után."

Kemény meccsre lehet szombaton számítani és reméljük, mi magyarok jövünk ki belőle jobban, hiszen, ha netán nyerünk, marad még esélyünk a bennmaradásra. Viszont ha veszítünk, búcsút inthetünk a jövő évi A-csoportos világbajnokságnak.

Tipp: Magyar gólok 1,5 felett @ 2.12 

Most minden magyar góllal nyerhetsz! Katt ide a részletekért!