Hoki vb: Az USA ellen kéne föltámadni


USA1.03  döntetlen20.00  Magyarország30.00
Gyönyörűen helytálltunk a 100%-os finn válogatott ellen: 36 percnyi játék után kaptuk az első gólt és addig mi is sokszor helyzetbe kerültünk. Aztán viszont Ohtamaa, majd Koivu és Barkov bevette a magyar kaput.

A vereség ellenére nem szabad elmenni a magyar kapus, Vay Ádám teljesítménye mellett, aki 51 kapuralövésből 48-at megfogott és ezzel összehozott egy 94,12%-os védési mutatót! Elképesztő mérkőzése volt és mindez egy világbajnokságon. Nem lenne nagy csoda, ha kapna egy zsíros szerződést a fiatal hálóőr, aki így vélekedett a mérkőzés után adott interjújában: „Tegnap este tudtam meg, hogy én védek, Gary Clark bejött a szobámba és közölte. De nem álmodtam semmiről, csak kipihentem magam. Élvezem minden percét annak, hogy itt vagyok. Számomra nagyon nagy szó, hogy ma védhettem. Nagyon jó érzés!  Kiváló csapattal játszottunk, hiszen a finnek a top kettő-háromban vannak.”

A finnek szövetségi kapitányának is feltűnt ez a teljesítmény és nem is hagyta szó nélkül: „A szentpétervári csoportban ez volt az eddigi legjobb kapusteljesítmény.”

A most soron következő válogatott pedig az Egyesült Államok csapata, amely semmivel sem lesznek könnyebb ellenfél, mint a finnek voltak. Két győzelemmel és két vereséggel állnak a csoportban. A két vereség borítékolható volt Kanada, illetve Finnország ellen és a győzelmek is a francia-fehérorosz duóval szemben. Már csak mi, a szlovákok és a németek vannak nekik hátra, akik papíron gyengébbek náluk.

A legjobbjaik egyelőre Dylan Larkin, a Detroitot erősítő fiatal center, és Auston Matthews, aki a Zürich Lions légiósa. Ők ketten együtt már tíz pontot szereztek.

Velük egyébként csupán egyszer találkozott a magyar válogatott és az is már jó rég volt. 1939-ben 3-0-s vereséget szenvedtünk tőlük és azóta nem hozott minket össze a sors.

Tipp: USA 4,5 gól alatt @ 2.85 

Most minden magyar góllal nyerhetsz! Katt ide a részletekért!