Fontos mérkőzések következnek a csoportkör második felében


Olaszország1.70  Németország2.15
Az olasz válogatott Spanyolország legyőzésével a továbbjutás küszöbére került. A Gallinari-Bargnani-Belinelli trió vezette itáliaiak, a torna eddigi talán legszínvonalasabb meccsén 105-98-ra múlták felül Pau Gasolékat. Az előbb említett hármas 74 pontot ért el, Belinelli 7 triplát süllyesztett el, valamint Gallinari 29 pontot, 9 lepattanót és 6 gólpasszt jegyzett.

A B jelű csoport házigazdája, Németország mondhatni sima vereséget szenvedett a törököktől. Már az első negyedben eldőlt a csata, hiszen Nowitzkiék az öltözőben ragadtak, így a „félholdasok” 31-11-re nyerték ezt a 10 percet. Innen még küzdött a Schröder vezette német csapat, de csak a tisztes helytálláshoz volt ez elég. Megemlítendő, hogy Schröder 24 ponttal, 5 lepattanóval és 6 gólpasszal vétette észre magát a vereség során.

Olaszország válogatottja a második helyen áll 2-1-es mérleggel, ők a továbbjutásért játszanak, míg a német válogatott az életben maradásért lép pályára, hiszen egy győzelmük mellé két vereséget gyűjtöttek.

Tipp: Olaszország -2,5 @ 1.88


Törökország3.90  Szerbia1.25
Ergin Ataman legénysége a Spanyolországtól elszenvedett kiadós pofon után talpra állt és mondhatni simán gyűrte le a német válogatottat. Semih Erden 16 pontot és 9 lepattanót ért el, ráadásul a kezdőötös minden tagja tíz pont felett termelt, így nem volt meglepő a győzelmük.

Szerbia letudta a kötelezőt a tegnapi játéknapon, hiszen Izlandot múlták felül közel harminc pontos különbséggel. A szerb együttes minden negyedet megnyert, négy játékosuk is legalább tíz pontig jutott, egy pillanatig sem forgott veszélyben a diadal.  A tavalyi Euroliga legértékesebb játékosa, Nemanja Bjelica kiváló formában van, hiszen igazi vezére a vb ezüstöt nyert csapatnak, ő a legponterősebb és a legjobb lepattanózó is eddig.

Szerbia eddig hibátlan teljesítménnyel vezeti a csoportot, győzelme esetén szinte biztosan csoportelsők, a török válogatott ha ki is kap, Izland ellen bebiztosíthatja helyét a legjobb 16 között.

Tipp: Törökország +7,5 @ 1.92

Eredő odds: 3.61