Floyd Mayweather vs. Manny Pacquiao: Öt tuti tipp az "évszázad bokszmeccséhez"


Floyd Mayweather Jr. vs. Manny Pacquiao, azaz Money vs. Pacman. Tizenkét menet áll rendelkezésre a döntéshez, legalábbis ha nem születik olyan eredmény, ami újrajátszásért kiált. Ha úgy érzed, hogy az egész világ erre a bokszmeccsre vár, akkor nem tévedsz.

A meccs helyszínéül szolgáló MGM Grand nem lesz ismeretlen Mayweather számára, hiszen rendszeresen itt lép szorítóba, mióta legyőzte Oscar De La Hoya-t és elhódította a WBC váltósúlyú világbajnoki címét. Mindennek már vagy nyolc éve.

Celebhordák, sportolók és a körülöttük legyeskedők árasztják majd el Las Vegast, hogy részesei legyenek a valaha volt legdrágább sportesemények. A jegyek pillanatok alatt elfogytak annak ellenére, hogy dollár ezreket kellett érte kicsengetni – amúgy mindez aprópénz ahhoz képest, amennyit a két bokszoló kasszíroz majd a meccset a követően. A gázsi egyébként 60-40 arányban oszlik majd győztes, illetve vesztes között.

Floyd Mayweather Jr. v Manny Pacquiao - News Conference : News Photo

Nem mellesleg Mayweather 47-0-s győzelmi szériával rendelkezik, ami egészen elképesztő és ez valószínűleg sokkal többet jelent számára, mint őrült fogadószelvényeket posztolni a Twitteren, vagy éppen Justin Bieberrel pózolni. Egyszerűen nem engedheti meg magának, hogy elveszítse ezt a meccset.

Pacquiao statisztikája korántsem ilyen makulátlan – 2012-ben oda-vissza kikapott Timothy Bradley-től, és hogyan felejthetnénk el a Juan Manuel Marquez elleni meccseit, melyek finoman szólva sem alakultak jól Pacman számára. Már csak ezért is Pacquiaónak van most kevesebb veszítenivalója. Mégis úgy tűnik, hogy Mayweather és csapata erre a pillanatra várt, hogy megküzdhessen a fülöp-szigeteki fenoménnal.

Akik látványos meccsre számítanak, bizonyára csalódni fognak.

Egyik bokszoló sem arról híres, hogy sorra ütné ki ellenfeleit, és ugyan Pacquiao képes arra, hogy erősen kezdjen egy összecsapást – megnyerve az első két menetet – egyáltalán nem lenne meglepő, ha Mayweather gyorsan kiismerné ellenfelét és hatástalanítaná is, ahogyan Marcos Maidana ellen tette tavaly kétszer is.

Akkor a második meccsen egyhangú döntés született a veretlen bajnok javára és a mostani összecsapás is hasonlóan dőlhet el a hazai pályán szorítóba lépő Mayweather javára.

BOX-USA-MAYWEATHER-PACQUIAO : News Photo

Pacquiao egyetlen esélye az lehet, hogy ha türelmesen kivár, és nem ront neki az ellenfelének a maga egyéni stílusában, amit annyiszor láthattunk már tőle. Ha Pacman így bokszol majd, akkor egyből érdekessé vallhat a meccs, hiszen Mayweather lépéskényszerbe kerül.

Ugyanakkor Mayweather egyértelmű esélyese az összecsapásnak és meglepő lenne, ha a világ sportsajtójának címlapjain nem az ő nevével találkoznánk majd, mint győztes, miután égő szemekkel fölkeltünk vasárnap és konstatáltuk, hogy nem bírtunk fönnmaradni a meccs végéig.

Mindemellett az újrajátszás esélye igen valós, szóval könnyen lehet, hogy az "évszázad bokszmeccsét" hamarosan megismétlik. Elvégre minden a Pénz (Money) körül forog... 

 

Öt tuti tipp az "évszázad bokszmeccséhez"

Floyd Mayweather nyer – 1.50

Nem lesz kiütés  – 1.67

Mayweather pontozással nyer – 1.75

Mayweather nyer egyhangú döntéssel – 2.10

Újrajátszás egy éven belül – 2.65