Divízió 1 vb: A házigazda ellen kezdünk


Dél-Korea 8.50, döntetlen 7.00, Magyarország 1.22
Nem sikerült túl jól a magyar jégkorong válogatott dél-koreai vb előtti felkészülése. A Papp László Sportarénában rendezett háromcsapatos tornán Ausztria és Szlovénia ellen léptek pályára fiaink. Ez a felkészülési torna sok tanulsággal szolgált, ugyanis mindkét csapattal újra találkozunk most Dél-Koreában. Sajnos mindkét meccsen vereséget szenvedtünk: az osztrákoktól 4-5-re (hosszabbítás után), míg a szlovénoktól 4-5-re (szétlövés után) kaptunk ki.

Ennek ellenére bizakodó hangulatban van a csapat és a vezetőség egyaránt. Az elsődleges cél nyilván a bennmaradás, de a feljutás sem lehetetlen. (Egyébként a legutóbbi két világbajnokságon bronzérmes lett a gárda.) A mostani keret abban különbözi az előzőektől, hogy idősebb és fiatalabb játékosok egyaránt megtalálhatóak a csapatban – végbement egyféle fiatalítás, de az eredményesség megtartása szempontjából a rutinos játékosokra is számít Rich Chernomaz szövetségi kapitány.

Általánosságban elmondható, hogy a vb-n résztvevő csapatok között nincs olyan nagy különbség, a pillanatnyi forma és koncentráció dönthet. Nagy küzdelmek várhatóak a jégen és ebből fakadóan nem számíthatunk sok gólos, nagy különbséggel záruló végeredményekre. Az ázsiai helyszín is okozhat némi nehézséget, de ne feledjük el, hogy 2008-ban már jól jártunk ezzel, amikor Japánban kiharcoltuk a feljutást.

Ejtsünk némi szót aktuális ellenfelünkről is: Dél-Korea nyilván nem egy hoki-nemzet, azonban lépésről-lépésre szépen fejlődnek. Ebben az évben még nem vettek részt semmilyen jegyezett jégkorong tornán, tavalyi mérlegük nyolc tétmeccsen három győzelem és öt vereség. Többek között a mieinket is fölülmúlták a tavalyi vb-n Budapesten (4-5, szétlövéssel). Ugyanezen a vb-n Nagy Britanniát győzték még le rendes játékidőben, 4-1-re.

Tipp: Magyarország nyeri a meccset @ 1.22

Másodlagos Tipp: Gólok száma az első játékrészben több mint 1.5 @ 1.60

Harmadlagos Tipp: Vendégcsapat összes gólja több mint 4.5 @ 2.12

 

Egymás elleni eredmények a közelmúltból:

2013.04.15. (vb) Magyarország – Dél-Korea 4-5 (szétlövéssel)

2013.02.08. (európai hoki torna) Dél-Korea – Magyarország 1-6

2011. 04.18. (vb) Magyarország – Dél-Korea 6-3

 2010.04.17. (vb) Dél-Korea – Magyarország 2-4