Darts PL: Két elvesztett finálé után bajnok lesz-e Michael van Gerwen?


VÉGSŐ GYŐZELEM

Michael van Gerwen 1.57
A világelső holland a múlt héten Phil Taylor elleni győzelmével megnyerte az alapszakaszt, és 25 ezer fonttal gazdagodott. Ám mindez egyáltalán nem fogja érdekelni, ha megint elveszíti a döntőt. Azután ugyanis, hogy 2013-ban bajnok lett, tavalyelőtt Raymond van Barneveld, egy éve Gary Anderson ellen bukott el a fináléban. A hét végén Németországban James Wade viszonylag könnyedén (6–2-re) legyőzte az European Touron, azaz MvG is verhető.

 

Phil Taylor 4.50
A 2005-ben indított Premier League első három idényében veretlenül lett bajnok, majd további három alkalommal is elhódította a trófeát, de a legutóbbi két évben nem jutott a fináléba, sőt, tavaly a PL történetében először a legjobb négy közé sem került be. Taylor papa az idén elkerülte ezt a csúfságot, és Van Gerwen után a második számú esélyesként érkezik Londonba. De a döntőbe akar jutni, és vissza akar vágni a hollandnak a rotterdami vereségéért.

 

Gary Anderson 6.00
Ugyanúgy a harmadikként jutott a londoni döntőbe, mint egy évvel ezelőtt, és akkor meg sem állt a győzelemig. Az elmúlt két évben Anderson nyerte meg a darts legfontosabb mérkőzéseit, ennek köszönhetően lett kétszeres világbajnok és a Premier League címvédője.

 

Adrian Lewis 9.00
Egy hete Hollandiában Gary Andersont legyőzve jutott be a londoni négyes döntőbe, ahol tényleg nincs veszteni valója. A Premier League-ben 2011-ben játszott már döntőt, Gary Andersontól kapott ki. Nagy meglepetés lenne, ha megismétlődne az akkori finálé – amely az idei vb-döntő párosítása is volt egyben.

 

AZ ELŐDÖNTŐK

Michael van Gerwen1.17  Adrian Lewis5.00
Örökmérleg (Premier League)

Van Gerwen: 27 (4)

Döntetlen: 2 (2)

Lewis: 12 (2)

Az idén négyszer találkoztak már, az ötödik a hét végén Hamburgban azért nem jött össze az ötödik meccs, mert Lewis a nyolcaddöntőben kikapott Jelle Klaasentől. A Premier League-ben mindkét meccsüket a holland nyerte meg, februárban 7–4-re, áprilisban 7–5-re győzött Van Gerwen.  A kettő között márciusban Barnsleyban 6–4-re Lewis nyert, ebbe a sikerbe kapaszkodva lehet esélye legyőzni a világelsőt. A győzelemhez tíz nyert leg szükséges.

Megér egy próbát:
Körök száma 15,5 alatt @ 1.80

180-asok száma Van Gerwen esetében 6,5 felett @ 2.10

Legmagasabb checkout 134,5 alatt @ 2.00

 

Phil Taylor1.73  Gary Anderson2.10
Örökmérleg (Premier League)

Taylor: 35 (5)

Döntetlen: 2 (2)

Anderson: 13 (4)

Akárcsak Van Gerwen Lewist, Taylor is kétszer legyőzte Andersont a Premier League alapszakaszában (februárban 7–4-re, áprilisban 7–3-ra). Ám ahogy azt több más sportágban is szajkózni szokás, a Premier League-re is igaz, hogy a rájátszás már egy új torna, amelyen minden a nulláról kezdődik. Taylor és Anderson meccsei előtt lehetetlen jósolni, mert bár a pillanatnyi forma az angol oldalára billenti a mérleg nyelvét, a legutóbbi 14 meccsükből (ez másfél év) 8–6 Taylor szempontjából a mutató.

Megér egy próbát:
Több 180-as Phil Tayloré @ 3.30

180-asok száma 10,5 felett @ 2.00

A meccs első három nyilának összértéke 100,5 pont felett @ 2.45