Rangadók az FA kupa nyolcaddöntőjében


Sunderland 3.25, Döntetlen 3.35, Southampton 2.20

A Sunderland tartósan gyenge év eleji formáját maga mögött hagyva várja az FA Kupa ezen fordulóját. Bár jelenleg kieső helyen állnak, de utolsó öt mérkőzésük alkalmával pusztán egyetlen alkalommal találtak legyőzőre, ráadásul a Ligakupa döntőjébe is bejutottak. Ott ellenfelük az a Manchester City lesz, aki ellen a hétközi fordulóban is játszottak volna, de sajnos a viszontagságos időjárási körülmények közbeszóltak. Ahhoz, hogy az FA Kupa legjobb nyolc csapata közé kvalifikálják magukat, a jelenleg nyolcadik helyen álló Southamptont kellene legyűrniük.

Mindkét csapat hazai pályán, kapott gól nélkül abszolválta az előző fordulót, a Southampton 2-0 arányban kerekedett felül a Yeovil Town csapatán, míg a hazaiak pusztán egy ötödik percben szerzett találat révén győzték le az ötödosztályú Kidderminster Harriers gárdáját.

A Southampton decemberben kisebb hullámvölgybe került, de az Újév napján elszenvedett Chelsea elleni vereség óta veretlenek. Ez hat mérkőzéses szériát jelent, melyben benne van egy a jelenlegi ellenféllel szembeni mérkőzés is.

A két csapat az idei szezonban mindkét alkalommal döntetlent játszott egymással, legutóbbi január 18-án megvívott mérkőzésük alkalmával 2-2 lett a végeredmény.

Tipp: Döntetlen @ 3.35

Manchester City 2.17, Döntetlen 3.45, Chelsea 3.30

Könnyen előfordulhatott volna, hogy a jelenleg listavezető londoni kékeket megelőzi a manchesteri egyesület a bajnokságban, de a viharos erejű szél miatt a City-nek csak később lesz lehetősége megmérkőzni a már fent említett Sunderlanddel.

A két pénzforrásban igencsak bővelkedő klub az idei évben hatalmas riválissá vált, mely rivalizálásban az egymás elleni meccsek alkalmával a Chelsea teljesített jobban. Két hete már egyszer bebizonyította a Chelsea, hogy nulla gólon lehet tartani az Etihad közönsége előtt a Manchester City-t, akik a rá következendő héten szintén gólképtelenek maradtak a Norwich City otthonában. Ez a gólképtelenségi széria példa nélküli ebben az idényben hazai részről, bár Sergio Agüero kiesése sokat számít ebből a szempontból.

Az elöző körben egyedül a Chelsea találkozott Premier League csapattal, minimális különbséggel nyertek a Stoke City ellen. A Manchester City sokáig szelvénygyilkosnak tűnt, de a 0-2-es félidő után sikerült 4 gólt termelni a második játékrészben. Mourinho csapata utoljára december 7-én kapott ki, bár olyan meglepő döntetlenek is hátráltatják őket az eredményes pontgyűjtögetésben, mint a West Ham elleni, vagy a hétközi West Brom elleni pontosztozkodás.

Tipp: Első gól - Manchester City @ 1.65

Everton 1.58, Döntetlen 3.80, Swansea 6.00

A Birmingham City ellen sokáig kiesésre állt a Swansea csapata, de három percen belül sikerült fordítani, így egy liverpooli mérkőzés vár most az amúgy rossz formában lévő walesi csapatra. Utolsó idegenbeli győzelmüket még november 23-án aratták, míg az Everton otthon mindenki számára kemény diónak számít. A Swansea helye a mezőnyben abszolút középen van, top 10-ben szereplő csapatokkal szemben rendre alulmaradnak, de a kiesés ellen küzdő gárdák ellen oda-vissza 2-4 pontra mindenképp jók. A Goodison Park közönsége nem számíthat gólzáporra, csapatuk sikeressége a jó védekezésen alapszik, mely védelem a nagycsapatok ellen idén gólképtelen walesi kiscsapat ellen kell helyt álljon.

A liverpooli kékek a hétközi fordulót szintén pihenéssel tölthették, a Crystal Palace elleni megmérettetésük elmaradt, míg a Swansea a Stoke ellen játszott 1-1-es döntetlent. Mindenképp a hazai győzelem a papírforma, bár ezzel tavaly is így voltak sokan, amikor a későbbi győztes Wigan óriási meglepetésre 0-3-as győzelemmel jutott az elődöntőbe.

Tipp: Everton @ 1.58

Arsenal 2.60, Döntetlen 3.40, Liverpool 2.70

Az Arsenal drukkerek másra számítottak, amikor csapatuk az Anfield Road gyepére kifutott. Elhangzott a legendás You’ll Never Walk Alone, majd az Ágyúsok 20 perc alatt kaptak négy gólt. Most ez ellen a támadósor ellen kellene hatékonyan védekezzen nyolc nappal később Wenger csapata, aki mérkőzés utáni nyilatkozataiban nem palástolta csalódottságát. A hétközi Manchester United elleni rangadón nem született gól, míg eközben a Liverpool egy utolsó pillanatban lőtt tizenegyessel megnyerte a a Fulham elleni összecsapást.

Az előző fordulóban mindkét csapat simán vette az akadályt alacsonyabb osztályú ellenfele ellen, de a sorsolás szeszélyének köszönhetően csak egyikük lehet ott a legjobb nyolc között. Ugyanakkor igaz az is, hogy aki továbbjut, az mindenképp túlszárnyalja tavalyi teljesítményét, hiszen a Liverpool az Oldham, míg az Arsenal a Blackburn ellen vérzett el az előző esztendőben.

A legutóbbi 5-1-es mérkőzés tükrében nehéz azt állítani, hogy a meccs esélyese az Arsenal, de az Emirates nem lett bevéve az 1. forduló óta. A Liverpool a dobogósok mindegyikétől kikapott idegenben, többek között a legutóbbi Arsenal – Liverpool 2-0 lett. Éppen ezért nehéz jósolni, de az Arsenal védelme hazai pályán stabil, utolsó 5 meccsükön nem kaptak gólt Mertesackerék. A hazaiak bizonyíthatják, hogy a múlt teti fiaskó mértéke túlzó volt, és hogy képest helyt állni a Premier League legjobb formában lévő csatárduóját felvonultató Liverpool ellen. Mindenképp izgalmas összecsapás van kilátásban, ahol kevés az esély arra, hogy már a 20. percben eldőlnek a dolgok.

Tipp: Sturridge gólt szerez @ 2.55

A négy esemény kombinált oddsza: @ 22.27