Vasárnapi rangadók Európából


Atletic Bilbao 5.10, Döntetlen 4.20, Barcelona 1.62

A Barcelona bilbaoi vendégjátéka mindenképp kuriózumnak számít, mégpedig azért, mert a baszk gárda az otthoni meccseken, míg a katalánok az egész bajnokságban veretlenek.

Ugyanakkor hozzá kell tenni, hogy a hazaiak részéről ez a bravúros teljesítmény úgy adódik össze, hogy a 4. helyezett Villareal kivételével csak a mezőny második felébe tartozó csapatok vendégeskedtek a San Mamés-ben.

Ugyanakkor a Messi nélkül felálló Barca komoly játékerőt képvisel, melyet különösebben senkinek sem kell bemutatni. Idén egyetlen döntetlen áll a nevük mellett, melyet még az Osasuna ellen hoztak össze, az összes többi párbajból győztesen kerültek ki.

Viszont ami igaz a Bilbaora, az igaz a vendég csapatra is: Eddig csak olyan csapatoknál vendégeskedtek Neymarék, akik a tabella hátsóbb régióiban helyezkednek el. Legerősebb ellenfelük idegenben a jelenleg 11. Valencia volt, szóval ehhez képest tényleg kihívás lesz a vasárnapi meccs.

Statisztikai érdekesség, hogy a Barcelona az idegenben lejátszott meccsek több mint felén 1-0 arányú előnnyel vonult az öltözőbe, és mindössze egyszer fordult elő, hogy az első 45 percben nem zörgették meg az ellenfél hálóját. (Vendég csapat szerez gólt az első félidőben – Igen @ 1.53)

Ahol a gránátvörös-kék együttes pályára lép, ott mindenképp gólesőre lehet számítani, de a hazai csapat is egy meccs kivételével mindig lőtt legalább 2 gólt hazai pályán. (Bilbao 1.5 felett @ 3.10)

Tipp: 3.5 felett @ 2.40

Paris SG 1.33, Döntetlen 5.00, Lyon 10.00

A párizsi csapat 4 pontos előnnyel vezeti a tabellát, és majdnem kétszer annyi pontot szerzett, mint az utóbbi időben kissé visszaeső vendég csapat. Ettől függetlenül a vasárnapi még presztízsmeccs. A Zlatan vezette fővárosiak még veretlenek a bajnokságban, hazai pályán mindössze egyszer vesztettek pontot, és október óta nem játszottak olyan meccset, ahol ne lett volna legalább három gól.

A Lyon jelenleg a hetedik helyen áll, és a gárda idegenben képes olyan olyan csapatoktól is kikapni, mint a kieső helyen tartózkodó Ajaccio. Ennek tükrében a mérkőzés kimenetele nem lehet kétséges. (Paris SG @ 1.33)

Viszont a Lyon játéka javuló tendenciát mutat, hiszen utolsó négy meccsükön, csak a szintén bajnokaspiráns Monaco verte meg őket egy szoros meccsen. Ráadásul a vereségek ellenére idegenben mindig sikerült betalálni, erre most is lehet számítani. (@ 1.90)

Mivel mindkét csapat támadófocit játszik, ezért a gólok száma fogadások is rejtenek magukban potenciált, kevésbé merészek a 2.5 felett (@ 1.65), bátrabbak a 3.5 felett opción gondolkodhatnak. (@ 2.75)

Zlatan rajongók azon hezitálhatnak, hogy a svéd klassziks egy (@ 1.62) vagy két gólt szerez. (@ 4.00)

Tipp: Mindkét csapat szerez gólt – Igen @ 2.00

Feyenoord 2.10, Döntetlen 3.50, Eindhoven 3.35

A holland bajnoksággal ritkán foglalkozunk, pedig a hétvégén olyan mérkőzést rendeznek, melyet érdemes megtekinteni. Az Ajax mögött a két legeredményesebb holland klubról beszélünk, hiszen a Feyenoord 14, míg az Eindhoven 21 alkalommal hódította el a bajnoki címet.

Jelenleg a tabellán a két csapat közvetlenül egymás mellett helyezkedik el a hetedik és nyolcadik helyen. A holland pontvadászat idén nagyon kiegyensúlyozott, így kiemelt jelentőséggel bír, hogy ezt a meccset ki nyeri meg.

Ha szigorúan az oddszokra hagyatkozunk, akkor a mérkőzés esélyese a Feyenoord, de mindenképp szoros mérkőzésre lehet számítani. Az Eindhoven idén keresgéli önmagát, szeptember óta mindössze egyetlen meccset tudtak nyerni. Idegenben különösen borzalmas a szériájuk, legutóbbi négy meccsükön kivétel nélkül kikaptak, így most sem érdemes arra fogadni, hogy győztesen vonulnak le a pályáról. (1X @ 1.30)

Külön pech számunkra, hogy ez a négy vereség mind-mind egy góllal történt, ami elég frusztráló anélkül a tény nélkül is, hogy ebből a legutóbbi kettőt előnyről bukták el. Ebből azonban az is következik, hogy a gólszerzésre ettől függetlenül képes a csapat, ezt megjátszani most sem különösebben rizikós (@ 1.24)

Természetesen a holland bajnokság sajátossága, hogy a gólok átlagosan magasabb számban hullnak, mint máshol, de a 2.5 felett (@ 1.60) még így is szépen fizet.

Tipp: Feyenoord @ 2.00

Lazio 3.00, Döntetlen 3.25,  Napoli 2.50

A két kékmezes csapat összecsapása ígérkezik a Serie A legizgalmasabb párosításának. A római csapatnál több döntetlent senki nem játszott jelenleg a 13 forduló alatt (5), és ez néhány vereséggel kiegészítve azt jelenti, hogy tetemes a lemaradásuk az élmezőnyhöz képest. Ha számszerűsíteni szeretnénk, akkor 7 pontra van az EL-t jelentő 5. hely, és 11-re az aktuális ellenfél a dobogó alsó fokán.

Ezek ellenére a Lazio veszélyes ellenfél hazai pályán, pontjaik nagy részét otthon gyűjtik, hiszen idegenben nem sikerült még nyerniük. Klose formán kívül van, Hernanes olyan produkcióval akar előrukkolni, ami életben tartja a VB keretbe való kerülésével kapcsolatos álmait, de ettől egyelőre elmarad. Legeredményesebb gólszerzőjük a 4 gólos Candreva, de ő is csak azért, mert 2 tizenegyest már értékesített. Ha most is betalál, akkor az jól fizet. (@ 6.25)

A hazai győzelem bravúr lenne, hiszen a legutóbbi nyolc mérkőzésen a rómaiak csak egyszer nyertek és a Napoli támadó hármasa idegenben is jól muzsikál. Ha a Napoli közel akar kerülni a Roma csapatához, és meg akarja őrizni csekély előnyét az üldöző Inter és Fiorentina duó előtt, akkor pontokra lenne szükségük.

A Lazio legutóbbi 8 meccsén a félidő 0-0 arányú állással zárult, így ezen most is érdemes gondolkozni (@ 2.90), vagy kevésbé bátor fogadóknak ott van a félidő döntetlen verzió is. (@ 2.08)

Tipp: Két esélyes fogadás (döntetlen esetén a tét visszajár) – Napoli @ 1.75

A négy tipp eredő oddsza: @ 17.64