Oscar-díj 2015: Mire számíthatunk? FRISSÍTVE


Közeleg az év azon napja, amikor Hollywood színe-java végigvonul a vörös szőnyegen, hogy aztán Ellen DeGeneres összeterelje Brad Pittet, Jennifer Lawrence-t és Meryl Streepet egy  selfie kedvéért.

A 87. Oscar gála már itt van a nyakunkon és ha már így van, akkor miért ne kössünk fogadásokat ezzel az eseménnyel kapcsolatban? Szétnéztünk kicsit a filmek között, csak hogy megjöjjön az étvágyunk.

 

Legjobb kép

Favorit: Birdman - 1.53

Januárban még úgy tűnt, hogy a Boyhood (Sráckor) a legesélyesebb ebben a kategóriában, ez viszont már korántsem igaz. Két nappal az Oscar-gála előtt inkább a Birdmanre tennénk a voksunk. A film egyébként egy színészről szól (Michael Keaton), aki egy ikonikus szuperhős megformálása miatt vállt híressé. Megöregedett és a népszerűség visszaszerzésének érdekében egy Broadway darabbal próbálkozik.

Második esélyes: Boyhood (Sráckor) - 2.38

 

Legjobb színész

Favorit: Eddie Redmayne, The Theory Of Everything (A mindenség elmélete) - 2.35

A színészt jól ismerjük már olyan alkotásokból, mint az Egy hét Marilynnel vagy a Nyomorultak, ebben a filmben viszont Redmayne a fiatal Stephen Hawking bőrébe bújik. Bár Michael Keaton alakítása is nagyon jó a Birdman-ben, de valami azt súgja, hogy Eddie Redmayne lesz a befutó.

Második esélyes: Michael Keaton, Birdman - 1.57

 

Legjobb színésznő

Favorit: Julianne Moore, Still Alice - 1.03

Julianne Moore már jó pár díjat besöpört ezért a szerepért: a filmben Dr. Alice Howland nyelvészprofesszort alakítja, akit szép lassan felemészt az Alzheimer kór.

Második esélyes: Reese Witherspoon, Wild (Vadon) - 17.00

 

Legjobb rendező

Favourite:  Alejandro Gonzalez Inarittu, Birdman - 1.50

Januárban még 11-szeres odds volt arra, hogy Alejandro Gonzalez Inarittu, a Birdman rendezője viszi haza a legjobb rendezésért járó díjat. Azóta durvát esett az erre kínált szorzó, így mi sem mehetünk el e mellett szó nélkül. Gonzalez neve leginkább a 21 gramm című filmmel vállt ismertté, a Birdman az első (fekete)komédia, amit forgatott.

Második esélyes: Richard Linklater, Boyhood (Sráckor) - 2.50

 

Fogadj az összes Oscar-kategóriára!

Az Oscar díjátadót február 22-én rendezik.