Mi lesz veled Zlatan?


A bosnyák származású svéd csatárt valószínűleg senkinek nem kell külön bemutatni, hétről-hétre elkáprázat minket játékával, vagy éppen meghökkentő nyilatkozataival. Hovatovább a magyar szurkolóknak is rengeteg bosszúságot okozott azzal, hogy rendre gólt szerzett a magyar válogatott ellen (is), és ezek találatok többnyire a svéd csapat javára döntötték el a meccseket.

Viszont ő sem lesz már fiatalabb, jelenleg a harminckettedik életévét tapossa. Mondjuk még így is van jó pár éve a futballpályákon, a PSG-hez például 2016-ig köti a szerződése. Ugyanakkor az év végi holtszezon alatt (már ami a labdarúgást illeti) jut idő arra is, hogy elgondolkodjunk: Vajon mihez kezd a svéd klasszis, ha majd egyszer végleg szögre akasztja a stoplist?

Előfordulhat, hogy valamelyik televízió kommentátorként foglalkoztatja majd (@1.55), hiszen tud valamelyest összefüggően beszélni (ennyi hazánkban már elég is lenne), de emellett rendszeresen tesz olyan meghökkentő nyilatkozatokat, melyekkel simán el lehet adni az aznapi újságot. Vagy éppen a 2012-ben megjelent önéletrajzi könyvét. Ha egy sportcsatorna igazgatója lennék, mindent elkövetnék azért, hogy Zlatant valahogy magamhoz csábítsam, ez önmagában elég lehet a nézettség növeléséhez.

Talán kevesen tudják, hogy 2003-ban levédette a svéd szabadalmi hivatalban a „Zlatan”-t, mint márkanevet. Így aztán lehet, hogy a nem túl távoli jövőben saját ruhamárkát alapít. Ráadásul gyermekei anyja, Helena Seger modellként kereste/keresi a kenyérre valót, úgyhogy a ruhamárka alapítása elég kézenfekvőnek tűnik (@ 2.20).

Ha már Helena szóba került, téves az az elképzelés, miszerint ő Ibrahimovic felesége lenne. Régóta együtt élnek, van két gyermekük, de pap nem adta még össze őket. 2020-ig talán ez is megtörténhet végre (@ 1.30).

Bár nem nagylelkűsége miatt vált híressé, de nem szokott fukarkodni, ha adományozásról van szó. Nagyjából öt évvel ezelőtt saját zsebből építettet egy minden igényt kielégítő sportkomplexumot Malmö, Rosengard nevű kerületében ahol egyébként gyermekkorát töltötte. Bár ettől még egyáltalán nem valószínű, hogy visszaköltözne oda (@ 4.25) már csak azért sem, mert ez egy elég zűrös városrész és akkor még finoman fogalmaztunk.

Ha egy labdarúgó visszavonul, akkor elég gyakran előfordul, hogy edző válik belőle. Zlatan ilyesmiről nem igazán beszélt még eddig és az is igaz, hogy klasszis játékosból ritkán válik jó edző. Persze ettől lehet, hogy kedvet kap majd ahhoz, hogy átálljon „a másik oldalra” és a jövőben majd munkát vállal az amúgy nem túl nívós svéd bajnokságban, mint edző (@ 10.00).

Egyébként ezt az „edző-teóriát” nem is olyan régen Ibra menedzsere is bedobta a közbeszédbe, amikor azt nyilatkozta, hogy a játékos esetleg még visszatérhet a Milanba – edzőként (@25.00). De ennyi erővel a spanyol első osztályban (@30.00) is kiköthet, hiszen ott is játszott egy darabig, de onnan már a Premier League sincs olyan messze (@25.00).

Persze az oddsokból is látszik, hogy ezek nagyon bizonytalan feltételezések, de ki tudja. Ennyi erővel az is előfordulhat, hogy a svéd labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya lesz majd (@40.00) vagy akár az olaszé (@200.00) bár utóbbinak legalább akkora az esélye, minthogy tavasszal Illés Béla újra magára ölti a kék-fehér tízest és pályára lép mondjuk a Paks ellen.

Tipp: Ibrahimovic kommentátor lesz 2020 december 31-ig @ 1.55