Angol Ligakupa elődöntők


Sunderland 5.00, Döntetlen 3.65, Manchester United 1.75

A hétvégi FA kupa csalódás után nincs ideje szomorkodni a rekordgyőztes csapatnak, hiszen kedd este már a Ligakupában kell helyt álljon a United. Miután az Old Traffordon búcsúztak hétvégén a Swansea ellen, most elődöntőt vív David Moyes gárdája a Sundeland ellen.

Egyelőre nem akkor a tét, hiszen a Ligakupa lebonyolításának köszönhetően az elődöntők már oda-visszavágós rendszerben zajlanak, így egy esetleges gyengébb teljesítmény is belefér. Jelenleg a legfontosabb az, hogy az idegenben szerzett gól megszülessen és akkor hazai pályán mindenképp esélyesek.

A Premier League utolsó helyezettjének tehát nem lehet más a célja, mint ennek kivédekezése, hiszen ha gólt kap hazai környezetben a Sunderland, akkor nagy valószínűséggel elbúcsúzhatnak a Wembley-től. Ezt elkerülendő gólt kellene majd szerezni idegenben, mely küldetés nem ígérkezik egyszerű feladatnak, hiszen a Sunderland eleddig 5 bajnoki gólt szerzett idegenben. Hétvégén a Fekete Macskák 3-1 arányú győzelemmel jutottak tovább a harmadik vonalhoz tartozó Carlisle United ellen, és a negyedik fordulóban sem jöhet szembe magasabban jegyzett csapat. Az újrajátszás során dől el, hogy a Peterborough (3) vagy a Kidderminster Harriers (5) lesz-e az ellenfelük.

A Sunderland minden bizonnyal foggal-körömmel küzdeni fog a jó eredmény megőrzéséért, hiszen mint a kiesés egyik legfőbb várományosai, örülnének minden sikernek. A Manchester már az első mérkőzésen szeretné eldönteni a továbbjutás sorsát, hiszen David Moyes alatt a kispad igencsak meginoghat egy esetleges újabb kudarc esetén. A kezdőcsapatokat jelenleg lehetetlen megjósolni, hiszen a hétvégén már bajnoki mérkőzés vár a csapatokra, de egy felforgatott MU és egy nagyjából megszokott Sunderland kezdő tizenegy prognosztizálható.

Tipp konzervatívoknak: Első gól. 0-0-nál a tét visszajár - Manchester United @ 1.43

Tipp merészeknek: Félidő/Teljes idő - X/2 @ 4.60

Tipp mindenkinek: Legtöbb szögletrúgás - Manchester United @ 1.85

Manchester City 1.17, Döntetlen 7.75, West Ham United 15.00

A kisebb manchesteri gárda is egy kiesőjelölt csapattal találkozik a Ligakupa elődöntőjében. A West Ham úgy látszik nagyon rákészült erre az elődöntőre, hiszen a hétvégén az FA Cup egyik legnagyobb meglepetését szolgáltatta azzal, hogy 5-0 arányú vereséget szenvedett a Championship ötödik helyén álló Nottingham Foresttől.

A City is kissé túlbonyolította az életét, hiszen más sem hiányzott nekik, mint sem, hogy újrajátszásra kényszerüljenek a Blackburn Rovers ellen. Emiatt szinte kizárt, hogy most megrizikózzanak egy hasonló blamát, rögtön az első mérkőzésen nagy arányú győzelemre fognak törekedni, formalitássá téve a visszavágót. Persze azon sem lennénk meglepődve, ha nem a teljes "A" csapat áll ki a mérkőzésre, hiszen a hétvégén a Newcastle vendégeként kell helyt álljanak a bajnokságban. Persze a West Ham számára is létfontosságú a hétvége, hiszen ahhoz a Cardiffhoz utaznak, akiket ha megvernek, akkor helyet cserélhetnek a tabellán.

Tipp merészeknek: Hendikep Kezdése 0-2 - Döntetlen @ 4.20

Tipp konzervatívoknak: Manchester City @ 1.17

Tipp mindenkinek: Hazai csapat úgy nyer, hogy nem kap gólt - Igen @ 1.92