Angol Ligakupa döntőt rendeznek vasárnap


Manchester City 1.30, Döntetlen 5.85, Sunderland 10.00

A Wembley Stadionban vasárnap rendezik meg az angol Ligakupa döntőjét, ahová a Manchester City mellett a városi rangadót meghiúsító Sunderland jutott be. Tavaly egy kis csapat nyert, a Swansea a Bradford ellen aratott 5-0 arányú győzelmet, amely minden idők legsimább angol Ligakupa döntője lett. Ha a Manchester City apait-anyait belead, akkor minden esélyük megvan arra, hogy ezt a gólkülönbséget megközelítsék, bár november 10-én a Sunderland már egyszer meglepte a kékeket. Mindkét csapat ki van éhezve erre a sikerre, hiszen a City utoljára 1976-ban emelhette magasba ezt a kupát, míg a Sunderland ezt az érzést nem is ismeri, egyetlen döntőjüket 1985-ben a Norwich ellen 1-0 arányban elvesztették.

Az idei kiírás góllövő listáját holtversenyben két manchesteri játékos vezeti, Edin Dzeko és Alvaro Negredo 6-6 gólt lőtt a korábbi fordulók során. A Sunderland ebben a tekintetben nem ilyen karakteres, több játékosuk is két gól szerzett. A csapatok sorsolása merőben különbözött egymástól: Míg a Sunderland két harmadosztályú ellenfelet követően a Southampton, Chelsea, Manchester United trión kellett átverekedje magát, addig a City a komolyabb ellenfeleket elkerülte.

Mindkét csapat pusztán három bajnoki mérkőzést játszott februárban, épp egy egymás elleni összecsapásuk maradt el a rossz időjárás miatt, és természetesen a hétvégi fordulóban esedékes meccsüket is átütemezték. A Manchester City, ha a két hátralévő mérkőzését megnyeri, akkor holtversenyben az élen állhat a Chelsea-vel, míg a Fekete Macskák a kiesőzónából szeretnének kilépni. Az időzítés a Sunderland szempontjából nem rossz, hiszen a City pontokat hullajtott a Chelsea és a Norwich ellen is, ráadásul a BL-ben is rosszul áll a szénájuk. A döntőben vendégnek számító Sunderland az utolsó két bajnokiján vereséget szenvedett, de előtte látványos kilenc mérkőzéses szériát produkálva elmozdultak az utolsó helyről.

Kétségtelenül a Manchester City számít a találkozó esélyesének, de akár az is előfordulhat, hogy a Sunderland a Birmingham Cityhez hasonlóan nyerhet egy olyan évben, amikor a Premier League kiesés is benne van a pakliban.

Konzervatív tipp: Manchester City @ 1.30

Normál tipp: Félidő/Teljes idő - 1/1 @ 1.77

Merész tipp: Agüero legalább két gólt szerez - Igen @ 3.75

Kövesd az eseményt élőben az Unibet TV-n!