Döntőbe jut a Bradford City?


Ha az FA-kupáról azt állítjuk, hogy kiugrási lehetőséget biztosít a Premier League középcsapatainak, akkor a Ligakupa az alacsonyabb osztályú csapatoknak jelent óriási lehetőséget, mivel a sorozat győztese az Európa Ligára kvalifikálja magát.

Aston Villa 1.38, döntetlen 5.00, Bradford City 7.00

Az odavágón a negyedosztályú (!) Bradford 3-1-es győzelmet aratott hazai pályán a Premier League 17. helyén szerénykedő Aston Villa ellen.

Úgy tűnik, hogy idén a Bradford az első osztályú csapatok kiejtésére specializálódott, hiszen a Wigan után az Arsenalt is búcsúztatta, és az Aston Villának is rendesen föladta a leckét.

Ugyanakkor a birminghami gárda is két első osztályú csapatot ejtett ki eddig a harmadik számú angliai versenysorozatból. A Norwich és a Manchester City számára is a végállomást jelentette, amikor összekerültek az Aston Villával. A csapat játékosai és az edző is azt hangoztatják, hogy hazai pályán egyáltalán nem lehetetlen ledolgozni a két gólos hátrányt és valljuk meg, ez tényleg nem tűnik teljesíthetetlen feladatnak. Bár azt sem árt figyelembe venni, hogy Villának borzasztó a hazai mérlege a 2012/2013-as idényben, mindössze négy tétmeccsen tudtak győzni hazai pályán.

A Villa a legutóbbi bajnokián 2-2-es döntetlent ért el a West Bromwich otthonában, amivel kapcsolatban Paul Lambert edző annyit mondott, hogy ha az első félidei játékot tudják hozni, akkor nem lehet gond a Bradford ellen.
Mindestre a negyedosztályban vitézkedő Bradford biztos nem feltartott kézzel érkezik nagy múltú (és ötszörös Ligakupa győztes) ellenfele otthonába.

Tipp: Aston Villa – Bradford City 1-1 @ 8.25