Capital One Cup: megint égni fog a United?


Manchester United 2.15, döntetlen 3.40, Liverpool 3.30
Ez csak a Ligakupa, de a két, a hétvégén szánalmas teljesítményt nyújtó alakulatnak ez akkor is fontos lenne, ha csak nyári felkészülési meccsről lenne szó – hát még most, amikor tényleg illik odatennie magát mindkét társaságnak, és nagyon gyorsan elfeledtetni azt a borzalmat, amit futball fedőnéven mutattak be pár napja. A két menedzser közül egyébként Moyesnak fontosabb a találkozó, ugyanis mivel eddig gyakorlatilag semmit nem bizonyított a United kispadján, egyesek már azelőtt is megkérdőjelezték az alkalmasságát, hogy ezt a teljességgel értékelhetetlen játékot produkáló csapatot kiküldte az Etihad Stadion gyepére – hát még most, miután úgy elverték őket, mint egy átlagosan balhés NFL-játékos az asszonyt bye weeken. Miután a Pool nemrég az Anfielden megverte a Manchestert, illene gyorsan visszavágni a zakóért, de ahogyan az oddszok is mutatják: ez most nem annyira egyértelmű esélyesség szempontjából, mint ahogyan az az utóbbi években volt.

Brendan Rodgers túl naívnak bizonyult, mivel azt gondolta, megengedheti magának, hogy igazi kreatív erő (Coutinho, Suárez) és valódi szélső védő nélkül (négy középső védőt nevezett a kezdőbe) küldje fel a csapatát, majd lesznek valahogy támadások ötlet és lendület hiányában is. Hát nem lettek, ráadásul a a védők még egy gólt is összeszerencsétlenkedtek a Southamptonnak, vagyis teljes kudarcnak bizonyult a haditerv, de Rodgers szerencséjére épp most tér vissza Luis Suárez, aki egyszerre hoz ötletet, lendületet, előkészítést és befejezést. Na meg egy halom problémaforrást, de ezzel majd ráér az újabb fegyelmi tárgyalás idején foglalkozni, most pótolnia kell valahogy Coutinhót, mert a kiválóan termelő Daniel Sturridge-ot nem valószínű, hogy kiveszi centerből – bár, ezen a meccsen még lehet, hogy azt is meghúzza már a bajnokságra gondolva.

Mindenesetre a Pool feltehetően Mourinhóéhoz hasonló tervvel érkezik majd – MU–Chelsea 0–0, augusztus 26. –, a válogatottban eltiltása alatt is zseniális dolgokat mutató, és gólokat szóró Suárez pedig ekkora területtel maga előtt mindenképpen jó lehet egy-két gólra. Hogy ez vajon a győzelemhez is elég lesz-e, az elsősorban attól függ, Moyes milyen megközelítéssel és meggyőződéssel küldi ki csapatát.

Tipp: Suárez gólt szerez @ 2.45 

Bevállalós tipp: Suárez szerzi az első gólt @ 5.50


A meccset ide kattintva meg is nézheted nálunk!