Bayern vs Dortmund és még 9 a futball történelem riválisaiból [Infografika]


A Bajnokok Ligája döntő régóta a klub futball csúcsa. Európa legjobb klubjai 9 hónapon keresztül küzdenek, így ez nem csak tehetségről, hanem kitartásról és arról is szól, hogy a győztes a megfelelő időben legyen csúcsformában. A döntő legjobb pillanatai – a Manchester United comebackje vagy Zinedine Zidan csodagólja – jó okkal kerül a történelem könyvekbe csupa nagybetűvel.

Ebben az évben a küzdelem a Wembleyben egy újabb elemmel spékeli meg az amúgy sem unalmas mixet. A döntőben az egyik legrégebb óta zajló német párbajnak lehetünk szemtanúi: Bayern München – Borussia Dortmund. A két csapat összesen 27-szer nyerte meg a Bundesligát és az elmúlt három évben egymással küzdöttek a hatalomért. A Bayern idei Bundesliga győzelme egy két éves Dortmund dominanciának vetett véget, de Jurgen Klopp együttese most ezért is bosszút állthat.

Persze ez csak az egyik nagy klasszikus ellentét a futball történetében. Az Unibetnél összeállítottunk egy infografikát a világ 10 legkeményebb futball csatájáról, kezdve a Olaszországgal és a Derby della Madonnina-val vagy  a spanyol El Clásico és a skót Old Firm Derbyvel vagy a holland  De Klassiekerrel.

Hogy kik az igazi nyertesek? Ennek eldöntését rád bízzuk!


Football Rival

A BL döntőre óriási promóciókkal is készültünk, ezt se hagyd ki!