Az elmúlt tizenöt év legfontosabb meccse jön


Magyarország 2.55, döntetlen 3.15, Románia 2.80
Elképesztően fontos meccset játszik a magyar válogatott pénteken, talán nem túlzás kijelenteni, hogy ’98-as világbajnokság rossz emlékű pótselejtezője óta nem volt ennyire fontos a győzelem. Jelenleg négy lejátszott mérkőzés után, kilenc ponttal a második helyen áll a magyar csapat a selejtező csoportban. A románok is kilenc pontot gyűjtöttek eddig, jobb gólarányunknak köszönhetően előzzük meg őket. Ha most nyerni tudnánk, akkor komoly lépéselőnybe kerülhetünk velük szemben. Egyébként a csoportunkat Hollandia vezeti, eddig négy meccsből négyet nyert az Oranje és valószínűleg majd az első helyen zárnak a csoportban. A románokat és minket is 4-1-re intézték el, senki nem vetheti a szemükre, hogy kivételeznének Robbenék.

Visszatérve a magyar-román meccsre, két hasonló játékerőt képviselő csapat feszül majd egymásnak, a FIFA döntésének értelmében zárt kapuk mögött. Ez egyértelműen a vendégeknek kedvez, mint ahogy az is, hogy mindenki győzelmet vár a magyar válogatottól és ez komoly teher lehet a fiúk vállán. Egyébként utoljára 1981-be vertük meg a Romániát, belegondolni is szörnyű, hogy ez milyen régen volt, már csak azért is, mert azóta már hét meccset játszottunk velük. ’81 óta csak két döntetlent sikerült kiharcolnunk, a többi meccset elbuktuk.

Tétmeccsen utoljára 2001-ben találkozott a két csapat, a budapesti és a bukaresti mérkőzés is 2-0-ás román sikerrel zárult. Ezt követően még két barátságos meccsre került sor, 2004-ben egy ciprusi edzőtáborban mérte össze erejét a két válogatott, 3-0-ra nyertek a románok, majd utoljára 2009-ben játszottunk velük a Marian Cozma emlékére szervezett meccsen, akkor 1-0-ra kaptunk ki a Puskás Ferenc Stadionban.

Ami a magyar válogatott keretét illeti, kimaradt a súlyos sérülésből még éppen csak lábadozó Gera Zoltán és a sokáig csapat nélkül tengődő Juhász Roland sem kapott behívót. Támadásban valószínűleg most sem lesznek gondjaink, Szalai, Szabics és Böde remek formában vannak és középpályánk elég erős ahhoz, hogy kiszolgálja őket. A védekezéssel már nagyobb problémák lehetnek, hiszen évek óta nem tud összeállni egy ütőképes magyar védelem, ezért már nagyon régóta benne van a játékunkban, hogy gólt kapunk. Persze úgy nehéz is jó védelmet összerakni, hogy a szélső védő gyakorlatilag évtizedek óta hiányposztnak számít. Ha ez még nem lenne elég, belül is rendre zavarba hozható a magyar védelem. Az eddig lejátszott négy selejtezőn tíz gólt rúgtunk és ötöt kaptunk.

A románoknál sérülés miatt kimaradt Marica, a Schalke csatára, viszont várhatóan ott lehet a kezdőben Mutu, akinek az őrzése okozhat kellemetlen perceket. A számok alapján védelmük is stabilabbnak tűnik, csak a hollandoktól kaptak gólt, igaz tőlük egyből négyet. Az eddig lejátszott selejtezőkön nyolc gólig jutottak.

A napokban Egervári Sándor úgy nyilatkozott, hogy mindenképpen szeretné megnyerni a meccset. Ezért valószínűleg nagy erőbedobással fog támadni a magyar válogatott, míg a románok nagy eséllyel inkább kontrákból fognak veszélyeztetni.

Tippek: Magyarország – Románia 2-1 @ 11.00
             Magyarország nyeri a meccset @ 2.55
             Mindkét csapat gólt szerez @ 1.95

Szeretnél nyerni egy iPad minit? Vegyél részt a promócióban, fogadj a világbajnoki  selejtezőkre, szerezz pontokat a ranglistára és máris a tied lehet!