Ausztrál Open: Mit tud a lefárasztott Federer Murray ellen?


Andy Murray 1.58, Roger Federer 2.35

A férfiak mezőnyében minden papríforma szerint alakult, a négy első helyen kiemelt jutott az elődöntőkbe, ahol Djokovics Ferrerrel, Murray pedig Federerrel játszik az Ausztrál Open döntőjéért – vagyis utóbbi meccs formájában összejött az az elődöntő, amire a tenisz szerelmesei vágytak.

Persze, már a Federer–Tsonga negyeddöntő se volt semmi (az utolsó játszmáig), amely pedig az olimpiai bajnok Andy Murray vágyai szerint alakult. A skót abban többé-kevésbé biztos volt, hogy Federer legyűri majd végül a franciát, csak az volt a kérdés, hogyan, és ő persze azt szerette volna, ha minél tovább, lehetőleg négy-öt órán át gyepálja egymást a két játékos. Ez pedig nagyjából be is jött, hiszen Roger nagyon nehezen, öt szettben tudta csak legyőzni Tsongát.

Murray ezzel szemben könnyű sorsolással menetelt a legjobb négy közé, a negyeddöntőben is elintézte három szettben a szintén francia Jeremy Chardyt, így kétség kívül sokkal pihentebben várhatja az elődöntőt, mint svájci ellenfele, aki egymás után tizedszer jutott a legjobb négy közé az Ausztrál Openen, amelyet legutóbb 2010-ben tudott megnyerni.

Tavaly Wimbledonban, illetve a szintén Wimbledonban rendezett olimpiai döntőben is találkoztak, a Grand Slam tornát akkor Roger, az olimpiát viszont Andy nyerte. Az előjelek alapján úgy tűnhet, hogy mivel Murrayből sokkal kevesebbet vett ki eddig ez a torna, a legnagyobb esély arra van, hogy simán elintézi a világranlista második helyezettjét, szerintem viszont Federer nem fog szett nélkül maradni a meccsen.

Tipp: Andy Murray–Roger Federer 3-1 @ 4.00