Ausztrál Open: Del Potro az elődöntőig megy miközben Ivanovics nem?


Miután lassan – vagy az aktuális melegfrontnak köszönhetően éppen egészségtelenül gyorsan – kezdünk Melbourne-i időre átállni, ideje megnézni, hogy mire érdemes mostanában fogadni arrafelé. Nyilván alapvetően bármire, még kacsacsőrű emlős-spottingra is, de mivel most még nincsenek különösebben érdekes párosítások, hiszen még csak a második kör zajlik, és mivel arrafelé viszonylag nyár van, és egészen meleg, így a kacsacsőrű-lesés sem annyira kívánatos tevékenység, nézzük meg, hogy hosszabb távon mire érdemes már most feltolni a zsetont.

A szürkeségből  a hatodik helyen kiemelt Del Potro elődöntőbe jutása 3.60-szoros pénzt ér, ami majdnem elgondolkodtató, de ha mellécsapunk valamit, mondjuk, hogy azt, hogy a nőknél – az amúgy sokkal csinosabb, mint nem – Ana Ivanovics bejut a nyolc közé (4.00-szeres nyeremény) vagy éppen nem (1.22), akkor máris eldönthetjük, hogy szemenköpjük a halált egy egész pofás kis nyereményért (14.40-es szorzó), vagy megyünk a kisebb rizikóval 4.39-szeres zsugáért.

A benga Tsonga négy közé jutása félelmetes végtagjai ellenére is nagyobb meglepetésnek számítana, de 7.50-ért simán vállalható, hiszen 2010-ben is sikerült már neki, 2008-ban meg egészen a döntőig battyogott – azért több esélyt látok rá, mint arra, hogy kiszúrok egy kacsacsőrű emlőst a torna végéig, és nem csak azért, mert a latyakos Budapesten nem őshonos az evolúció eme furcsa tréfája.

Az olimpiai bajnok Glasgow-i langaléta Andy Murray esetleges tornagyőzelme 4.20-as szorzóval boldogítana, de én ezt pont nem reszkíroznám meg, egyrészt mert nem Ausztráliában fog először Grand Slam-tornát nyerni, (hanem majd a nyáron Wimbledonban), másrészt pedig mert papírforma jellegű Federer-Djoko döntőt várok.

Holnap egyébként 36 fok lesz Melbourne-ben, szemetek, de aztán őket is utoléri a végzetük egy hidegfront és bő tíz fokos lehűlés képében.

Tipp: Del Potro bejut az elődöntőbe, de Ivanovics nem (4.39)