Winter Classic a fővárosból


Washington Capitals2.75  döntetlen3.65  Chicago Blackhawks2.35
Tavaly Michiganben 105 ezren voltak kíváncsiak a nyitott pályás mérkőzésre. Ez az eddigi rekord és maradni is fog, ugyanis a Nationals Park ahol játsszák az ideit „csak” 45 ezer férőhelyes. 2008 óta rendeznek ilyen mérkőzéseket, aminek az a célja, hogy a régi idők hokiját mutassák be a nézőknek. Nem akármilyen látvány lehet, amikor látod Sidney Crosby-t vagy Pavel Datsyuk-ot vagy majd jelen esetben a chicagói szuperpárost szakadó hóban korcsolyázni, megszenvedve az időjárással.

A Capitals és a Blackhawks is játszott már Winter Classic-ot az évek során. Ám csak a fővárosiak tudtak nyerni szabadtéren. Ha ránézünk a tabellára, láthatjuk, hogy a vendégek jobb formában vannak, hiszen másodikak a Nyugati Konferenciában, míg a Capitals (bár tavalyhoz képest előrelépés) hatodik Keleten. Utolsó két egymás elleni meccsüket egyébként a Washington nyerte, de erre sokat nem kell alapozni az NHL-ben.

A hazaiaknál a Great Eight, avagy Alex Ovechkin csupán a második, aki a legtöbb pontot szállítja csapatának. Első helyen Nicklas Backstrom áll és ezzel épphogy befér a liga top 10 játékosába. A Caps egyébként nagyon jól használja ki az emberelőnyeit, szóval erre majd figyelni kell a másik oldalon.

A vendég gárda rendelkezik a liga legtöbb győzelmével, szám szerint 25-tel. Valamivel több, mint három gólt ütnek meccsenként, ami kiemelendő, bár a Washington is közel jár hozzá. Természetes ki más vinné a csapatot, ha nem a két csodagyerek Patrick Kane és Jonathan Toews. Jó formában vannak, és nagyon nyerni akarnak a magyar idő szerint este hét órakor kezdődő mérkőzésen.

Tipp: Chicago Blackhawks @ 2.35